Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun papricaș, pregătit după rețeta lui Nicu Covaci. Artistul a învățat bucătăria de la o „unguroaică țâfnoasă”

Cel mai bun papricaș, pregătit după rețeta lui Nicu Covaci. Artistul a învățat bucătăria de la o „unguroaică țâfnoasă”
Cu două zile în urmă, ne-am luat adio de la Nicu Covaci, care de acum încolo le va cânta îngerilor. Tatăl rockerilor români nu a fost doar un muzician desăvârșit și un artist incredibil, ci și un foarte bun bucătar. Va rămâne întru eternitatea rețeta lui de papricaș.

Tot ce a făcut Nicu Covaci în această viață a fost cu pasiune, iar atunci când își punea șorțul în față și pentru câteva ore se transforma într-un excelent bucătar, îi amintea de perioada copilăriei. Ori de câte ori veți pregăti această rețetă de papricaș să vă gândi la liderul formației Phoenix!

Nicu Covaci: „Era o unguroaică țâfnoasă care nu-mi dădea să mănânc dacă nu repetam câteva cuvinte în limba maghiară”

Nicu Covaci a declarat cu ceva timp în urmă că era pasionat de bucătărie încă din copilărie. Și ori de câte ori se pregătește să gătească ceva își amintește cu drag de „băbuța care mă îngrijea și de clipele acelea lipsite de griji”.

„Era o unguroaică țâfnoasă, care nu-mi dădea să halesc nimic până nu repetam câteva cuvinte în maghiară”.

„De la dracul ăla de babă am învățat să gătesc”

„Ținea neapărat să spun: Sărut mâna pentru masă! în limba ei. Nu mi-a prins rău, ajunsesem să vorbesc binișor ungurește. O angajase mama să țină casa curată și să gătească. (…) Eu de la dracul ăla de babă am învățat să gătesc. Multe mâncăruri ungurești, e adevărat, dar foarte bune”, a mărturisit Covaci pentru oamenidepoveste.ro.

Ingredientele necesare pentru papricaș

Nicu Covaci pregătea cel mai bun papricaș unguresc. Sursă foto: oamenidepoveste.ro

Pentru a pregăti papricașul lui Nicu Covaci, aveți nevoie de următoarele ingrediente: un pui de țară, două roșii, patru cepe mari, doi ardei iuți, trei ardei grași. Precum și 0,5 l supă, ulei, boia iute, sare, piper, vin, alune de pădure.

Mod de preparare

Secretul celui mai bun papricaș unguresc stă în alunele de pădure care, „strivite în boia iute, îngroașă sosul și-i conferă o aromă unică”. „Apoi, papricașul ca să iasă ca ăla pe care-l mâncam eu în copilărie, trebuie executat într-un ceaun mare, să fiarbă lăbărțat, în voie”, a mărturisit Nicu Covaci.

Tăiați puiul în bucăți normale, curățați și tăiați legumele. Ceapa se pune în ulei încins, se lasă puțin și se adaugă carnea. Condimentați și aveți grijă să amestecați bine. Puneți și legumele și amestecați din nou. Adăugați și supa, vinul, alunele strivite în boia. Lăsați să fiarbă la foc mic până ce sosul scade suficient de mult. Alături de papricașul unguresc trebuie să fie neapărat o salată de ceapă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre