Vinetele cu feta, acest extraordinar preparat grecesc se poate consuma ca aperitiv, garnitură sau fel principal fără carne. Iată rețeta perfectă pentru această vară.
Ingredientele necesare
Pentru cele mai bune vinete cu brânză feta, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg vinete, ulei de măsline, 2 kilogram de roșii coapte (tăiate cubulețe), busuioc proaspăt tocat, 5 căței de usturoi tocați mărunt. Vă mai sunt necesare puțină sare de mare, piper negru, proaspăt măcinat, o jumătate de kilogram de brânză feta sfărâmată. Ca și garnitură, puteți folosi câteva frunze proaspete de busuioc.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Mod de preparare
Spălați vinetele bine și tăiate în lungime. Turnați ulei în tigaie, încingeți la foc mediu și prăjiți vinetele până se înmoaie și se rumenesc ușor.
Așezați vinetele în straturi într-un vas de copt. Într-un bol, combinați roșiile, busuiocul, usturoiul și sare și piper după gust. Umpleți vinetele cu acest amestec. Acoperiți cu brânza feta și introduceți la cuptor timp de 45 de minute.
Trucuri de la greci
Unele vinete pot fi puțin amărui, de aceea este bine să le sărați pentru a elimina amărăciunea legumei. În plus, sărarea vinetelor ajută la prevenirea absorbției prea mari de ulei la prăjire. Un alt truc este să ungeți vinetele cu ulei, apoi să le puneți în tigaie. În loc de vinete puteți folosi și dovlecei. Dacă nu aveți brânză feta, preparatul va ieși foarte bine și dacă utilizați mozzarella.
Beneficiile vinetelor asupra sănătății
Vinetele oferă o cantitate bună de fibre, vitamine și minerale în puține calorii. Dar și un număr mare de antioxidanți, care ajută la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Vinetele sunt bogate în antociani, un pigment cu proprietăți antioxidante care poate proteja împotriva daunelor celulare. Datorită conținutului lor de antioxidanți, unele studii sugerează că vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook