Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a împlinit și ultima dorință a lui Nicu Covaci. Moment copleșitor lângă sicriul artistului, lacrimile nu s-au mai oprit

S-a împlinit și ultima dorință a lui Nicu Covaci. Moment copleșitor lângă sicriul artistului, lacrimile nu s-au mai oprit
Cei mai apropiați lui Nicu Covaci au stat la căpătâiul celui mai iubit rocker și au asistat la cel mai copleșitor moment. Maria Casandra Hausi, maestră a „horilor din grumaz” i-a îndeplinit ultima dorință.

Cu ceva timp în urmă, Maria Casandra Hausi a avut un proiect muzical cu Nicu Covaci, iar acesta a rugat-o să-i îndeplinească o ultimă dorință atunci când va muri. Să vină la capătâiul lui și să-i cânte „Cocoșii negri”.

Maria și Nicu Covaci au avut un extraordinar proiect muzical

Rămas bun, Nicu Covaci!

 

Maria Casandra Hausi a venit la sicriul lui Nicu Covaci, iar când a început să cânte toată lumea prezentă s-a cutremurat. Cel mai înduioșător mod în care și-a luat rămas bun pentru totdeauna de la liderul trupei Phoenix.

Maria a mărturisit că în urmă cu ceva vreme a avut un proiect muzical alături de Nicu Covaci și trupa sa, iar artistul a rămas impresionat de vocea extraordinară a moroșancăi. Atunci, Nicu a rugat-o ca la moartea sa să vină să-i cânte „Cocoșii negri”.

Potrivit informațiilor oferite de opiniatimisoarei.ro, melodia ale cărei versuri sunt zguduitoare a fost culeasă de Nicu Covaci din folclorul de pe Valea Almajului din Banat. Piesa ar fi trebuit să facă parte din albumul „Cantafabule” din 1975.

„Vin fiindcă m-a chemat”

Cântăreața a mărturisit că a făcut un efort mare pentru a reuși să fie în stare să-i cânte lui Nicu Covaci pentru ultima dată. „Vin din gândurile mele și din Maramureș, vin fiindcă m-a chemat. Nicu Covaci mi-a spus <La înmormântarea mea să îmi cânți Cocoșii negri>.

Mult am străbătut să mă pun în starea de a putea să fac lucrul acesta. Nădăjduiesc să îmi revin în stare, să îmi îndeplinesc datoria, nu știu cât de bine, pe cât de profund. Am avut un proiect împreună, Arhaic rock.

Dumnealui a încercat să mă promoveze, eu am simțit-o ca pe o susținere, ca pe o îmbrățișare și ca o îmbărbătare. Mi-a fostîindeajuns. <Țin’te tare, mândro!>, asa spunea Nicu Covaci”, a declarat Maria Casandra Hausi.

Un spațiu al Facultății de Arte și Design din Timișoara va purta numele lui Nicu Covaci

Un spațiu al Facultății de Arte și Design din Timișoara va purta numele lui Nicu Covaci

În onoarea lui Nicu Covaci, legendarul rocker, s-a decis ca unul dintre spațiile Facultății de Arte și Design să poarte numele său. „Cel mai recent eveniment organizat de UVT împreună cu Nicu Covaci și Valeriu Sepi, doi dintre fondatorii Phoenix, a avut loc în decembrie 2023.

Am avut aici o întâlnire plină de simbolistică și prietenie, în spațiul de la intrarea în Aula Magna UVT, unde se află un mozaic parietal realizat acum mai bine de 40 de ani.

La care și-au adus aportul Nicolae Covaci și Valeriu Sepci, pe când erau studenți ai Institutului de Desen, cum se numea atunci departamentul de specialitate al UVT. (…) Suntem onorați să propunem ca numele Nicu Covaci să fie purtat de un spațiu al facultății pe care artistul timișorean a absolvit-o (…)”, a declarat Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre