Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă de cartofi „încărcată”. O minunăție pentru zilele de vară. Rețeta unui preparat delicios

Supă de cartofi „încărcată”. O minunăție pentru zilele de vară. Rețeta unui preparat delicios
Perfectă pentru zilele fierbinți de vară, zilele aglomerate din timpul săptămânii sau chiar pentru un prânz perfect, această rețetă ușoară de supă de cartofi „încărcată” e spectaculoasă. Orice gospodină trebuie să încerce această minunăție.

Minunata supă de cartofi „încărcată” devine și mai gustoasă dacă e cu garnituri precum brânza Cedar (Cheddar) mărunțită, bucăți crocante de șuncă și ceapă verde proaspătă. Așezați garniturile și lăsați invitații să aleagă singuri. Iată rețeta care va fi pe placul tuturor.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această supă de cartofi cu un gust nemaipomenit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4-5 cartofi noi mai mari, curățați de coajă și tăiați în felii, 1 ceapă mică, tocată mărunt, bulion, 2 lingurițe cu sare, ½ linguriță cu piper, brânză Cedar mărunțită, șuncă fărâmițată, ceapă verde tăiată felii.

Mod de preparare

Ingredientele pentru cea mai minunată supă de cartofi „încărcată”

Puneți cartofii la fiert într-un vas mai mare, adăugând apoi și ceapa tocată. Amestecați bulionul cu sare și piper și turnați. Lăsați la fiert până când cartofii sunt fierți, apoi scoateți din supă și zdrobiți-i. Îi puteți pune chiar și într-un blender pentru ca amestecul să nu aibă nici un fel de cocoloașe.

Turnați în boluri și serviți cu garniturile dorite. Cine dorește poate pune și puțină zeamă de lămâie. De asemenea, va avea un gust extraordinar dacă îi veți adăuga mărar proaspăt tocat.

Beneficiile cartofilor noi

Cartofii noi furnizează vitamine și minerale benefice pentru organism, inclusiv vitamina C, B6 și potasiu. Cartofii sunt bogați în compuși precum flavonoide, carotenoizi și acizi fenolici, iar acești compuși acționează ca antioxidanți în organism prin neutralizarea moleculelor potențial dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi.

Consumul de cartofi noi pot reduce riscul de boli cronice precum boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. De asemenea, cartofii noi conțin un tip special de amidon cunoscut sub numele de amidon rezistent care, atunci când ajunge în intestinul gros devine o sursă de nutrienți pentru bacteriile benefice din intestin.

Sursă foto: www.healthline.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre