Simona Ionescu / Redactor Șef

Magiritsa, o nebunie de supă grecească de miel cu sos de ouă și lămâie. Rețeta vedetă de Paște

Magiritsa, o nebunie de supă grecească de miel cu sos de ouă și lămâie. Rețeta vedetă de Paște
Paștele este pentru greci perioada în care mâncărurile tradiționale sunt servite din abundență, iar carnea de miel se află la loc de cinste. Iată rețeta unei extraordinare supe grecești de miel cu sos de ouă și lămâie.

Cine n-a gustat până acum supa grecească Magiritsa e timpul ca de Paște să încerce această rețetă cu adevărat incredibilă de supă grecească de miel cu sos de ouă și lămâie, mărar și salată. E ceva senzațional!

Primul fel de mâncare pe care grecii îl consumă după 40 de zile de post

În mod tradițional, supa grecească Magiritsa se prepară cu intestinele mielului. Dacă însă nu vă surâde ideea, puteți folosi cu succes doar carnea de miel. Magiritsa este servită în mod tradițional în Sâmbăta Mare, după slujba de la miezul nopții. Este primul fel de mâncare din carne care se consumă după cele 40 de zile de post, urmând ca a doua zi să fie servit mielul prăjit la proțap.

Ingredientele necesare

Supă grecească de miel

Pentru a pregăti această supă care este o amintire a sacrificiilor făcute în timpul Postului Mare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1/2 cană cu ulei de măsline extra virgin,

2 kilograme de miel, cu os,

10 cepe verzi, tocate,

2 l de apă,

mărar tocat,

1 salată tăiată foarte subțire,

sare și piper, după gust,

3 ouă.

Mai aveți nevoie de suc de lămâie.

Mod de preparare

Tăiați carnea de miel în bucăți medii și puneți la fiert laolaltă cu osul într-o oală mare. Adăugați uleiul de măsline și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de o jumătate de oră. Puneți și ceapa verde, salata, apoi mărarul, sarea și piperul și lăsați pe foc în jur de o oră sau până când carnea este fiartă. Într-un bol, bateți împreună ouăle și sucul de lămâie.

În timp ce bateți, turnați foarte încet 2 polonice de supă în amestecul de ouă și lămâie. Aveți grijă să continuați să bateți tot timpul. Opriți aragazul și luați vasul de pe foc. Turnați sosul de ouă cu lămâie și amestecați imediat supa. Este important să nu acoperiți supa, deoarece ouăle se pot solidifica.

Sursă foto: www.mediterraneanliving.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre