Simona Ionescu / Redactor Șef

Ouă perfecte de Paște vopsite natural. Curcubeu de culori pe masa de sărbătoare

Ouă perfecte de Paște vopsite natural. Curcubeu de culori pe masa de sărbătoare
Pentru a avea un Paște fără probleme de sănătate, vopsiți ouăle folosind metode naturale. Aveți de unde alege și veți fi apreciați pentru frumusețea acestora.

Astăzi, joi, sau sâmbătă se vopsesc ouăle pentru Paște. Produse alimentare comune, cum ar fi varza roșie, coaja de ceapă și cafeaua, pot fi folosite pentru a transforma ouăle într-un curcubeu de culori. Vor sta la loc de cinste pe masa de sărbătoare de Paște.

Ce spuneți dacă anul acesta optați pentru o abordare mai rustică și vă veți face propriul colorant natural pentru ouăle de Paște folosind doar câteva lucruri pe care le aveți deja acasă? Garantat veți avea cele mai inedite ouă de Paște și le veți putea consuma fără să vă gândiți că veți putea avea probleme.

Cum să procedați

Pentru un roz puternic folosiți două căni cu sfeclă mărunțită. Dacă veți folosi ouă maro, culoarea va diferi. Dacă veți utiliza două căni cu ceapă roșie și veți folosi ouă albe veți obține un portocaliu-roșcat. Pe ouăle închise la culoare va ieși un roșu deosebit. Pentru un portocaliu deosebit alegeți două căni cu coji de ceapă galbenă.

Pe ouăle închise la culoare veți obține o nuanță de culoarea ruginei. Ouăle galbene se vor obține folosind ¼ cană cu turmeric măcinat, iar pentru a avea cele mai frumoase ouă verzi, amestecați aceeași cantitate de turmeric cu 2 căni cu varză roșie tocată mărunt.

Ouă indigo obținute cu flori de hibiscus uscate

Ouă vopsite în varză roșie. Sursă foto: www.thekitchn.com

Dacă veți folosi doar varză roșie pe ouăle albe, acestea vor căpăta o nuanță albastră. Dacă ouăle vor fi închise la culoare, veți obține culoarea verde. Superbe ouă albastre veți obține dacă folosiți și două căni cu afine. Pentru cele mai extraordinare ouă indigo vă sunt necesare două căni cu flori de hibiscus uscate. Tot ce aveți de făcut este să alegeți unul dintre produsele de mai sus și fierbeți în două căni cu apă timp de o jumătate de oră.

Pentru o culoare puternică scufundați oul de mai multe ori în colorant

Strecurați lichidul și adăugați o lingură cu oțet alb la fiecare cană de lichid colorant natural. Înmuiați ouăle fierte tari în lichidul colorant și puneți-le la rece. Două căni cu lichid colorant vor vopsi șase ouă. Uscați ouăle și lustruiți-le cu puțin ulei pentru a le face să strălucească. Numărul de scufundări în colorant este chiar mai important decât durata de timp petrecută în colorant. Cu cât sunt mai multe treceri în vopsea, cu atât culoarea va fi mai intensă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre