Simona Ionescu / Redactor Șef

Enigmele planetei, niciodată elucidate. Ouăle vorbesc? Oamenii cresc mai înalți în Martinica?

Enigmele planetei, niciodată elucidate. Ouăle vorbesc? Oamenii cresc mai înalți în Martinica?
Sunt multe fenomene pe planetă rămase până în prezent neelucidate de către oamenii de știință. În legătură cu ele există doar ipoteze, nu și certitudini, chiar dacă știința a evoluat.

Enigmele planetei, niciodată elucidate. În pofida progresului înregistrat în toate domeniile cunoașterii dosarul enigmelor continuă să rămână încărcat. Iată câteva dintre acestea:

Despre Marea Marmara s-a vorbit și scris mult despre existența unei zone cu un puternic câmp magnetic cuprins între insulele Imrali și Marmara. Câmpul magnetic se afirma de către cercetători că influențează aparatele și instrumentele de navigație maritimă și aeriană, deviind de la rută nave și avioane pe timp de noapte și de ceață. Geofizicienii presupuneau că pe fundul mării ar exista mari rezerve de fier. Zona a devenit turistică și în ultimii 33 de ani nu s-a mai auzit despre acest subiect.

Texte feniciene descoperite în Brazilia

O bună parte din vechile inscripții descoperite în junglele Braziliei sunt de fapt texte feniciene concepute în scrierea cuneiformă și demotică (scriere simplificată) egipteană. Altele sunt săpate în piatră în limba vechilor simerieni folosită pe vreme de cărturarii fenicieni. Cum au ajuns aceste scrieri în Brazilia rămâne însă un mister greu de explicat.

Piatra Inga cu scriere feniciană

Există totuși o ipoteză emisă de specialistul american Cyrus Gordon cu muți ani în urmă, potrivit căreia fenicienii ar fi ajuns cu 2000 de ani înaintea lui Cristofor Columb și cu 1000 de ani înaintea vikingilor. Este totuși o ipoteză.

Enigma coloanei dintr-un templu indian

Coloana de fier aflată în incinta templului Kutub Minar din New Delhi, India, având o înălțime de 7,5 m și o greutate de 6 tone, rezistă de mai bine de 15 secole tuturor intemperiilor fără ca pe suprafața ei să apară urme. A rezistat la coroziunea atmosferei indiene supuse musonului timp de 1.600 de ani. O enigmă care persistă și azi.

Mai greu de explicat încă este modul în care a fost construită această coloană, ea fiind un bloc de fier ce nu prezintă nici o urmă de îmbinare. Chiar și cu ajutorul tehnicii contemporane ultramoderne realizarea acesteia ar fi fost greu de înfăptuit.

Templul Kutub Minar este al treilea ca mărime din lume. Construcția lui a început în anul 1192 și a durat aproape 200 de ani.

Locul unde oamenii cresc în înălțime

În insula Martinica, oamenii cresc în înălțime. Dar trebuie să rămână acolo cel puțin un an, au informat specialiștii într-un vechi studiu. Din motive neelucidate, orice om străin acestor locuri, care indiferent de vârstă stă aici timp de un an, crește cu câțiva centimetri în înălțime. Se presupune că acestea se datorează puterii de iradiere a unor substanțe care se află în subsolul insulei, dar care, spre surprinderea cercetătorilor, nu afectează localnicii.

Imagini cu Insula Martinica

Insula Martinica a fost “zguduită”, în august 1902 de erupţia celui mai înalt vârf de pe insulă, vulcanul Mont Pelee (1397 m deasupra mării). Această eruptie a cauzat mii de victime(se spune că a mai existat un singur supravieţuitor, toată populaţia insulei murind în această erupţie) şi a transformat totul. După un timp, insula a început să fie vizitată din nou de francezi (Franța pusese stăpânire pe insulă cu sute de ani înainte) și foști băștinași, iar populația s-a refăcut. Martinica face parte din UE fiind teritoriu francez.

Zăpada verde

Știați că poate există zăpadă verde? Acest fenomen se înregistrează doar în 3 locuri pe planeta noastră: într-o zonă a munților Hekla din Irlanda, la gurile fluviului Obi din Siberia și în apropierea orașului Quito din Ecuador. În timpul când ninge, de multe ori zăpada este de culoare verde. Observațiile au fost făcute cu zeci de ani în urmă. Nu au putut fi emise nici măcar ipoteze în legătură cu acest ciudat fenomen.

Imagine de sus cu Irlanda de smarald

Irlanda este cunoscută și sub numele de Insula de Smarald, datorită culorii verde care este predominantă pe insulă.

Ouăle vorbesc?

Un grup de cercetători biologici și de la institutul de științe naturale din Cambridge a ajuns la concluzia că ouăle puse la clocit comunică între ele. Așa s-ar explica de ce puii ies în același timp din găoace. Din noul care este pe cale de a se sparge pentru a face loc puiului sunt emise cu 21 de ore înainte clinchete asemănătoare cu cele ale ceasornicului. Sunetul care poate fi auzit și fără aparate de specialitate și a cărui origine este încă necunoscută se transmite celorlalte ouă astfel încât puii ies din găoace aproape toți în același timp.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre