Ardelenii sunt recunoscuți pentru preparatele delicioase, dar care se transformă de cele mai multe ori în bombe calorice. De lângă preparatele tradiționale celebre precum „pomana porcului”, bulz sau gomboți cu prune nu putea lipsi un mic dejun pentru gurmanzi: mâncărica de ouă. Este ușor și rapid de făcut, fiind gata în doar 15 minute.
Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara. Ține cont că poți ajusta oricând rețeta, adăugând și alte alimente, în funcție de preferințele personale.
Ingrediente pentru 3 porții:
6 ouă
2 cârnați cabanos
4 felii de mușchi file
1/2 ardei gras roșu
2 roșii Cherry mici sau 1/4 roșie mare
1/2 ceapă albă mică
1 fir de ceapă verde
2 felii de brânză telemea
Parmezan
50 de grame de cașcaval
Sare și Piper
Ulei
Mod de preparare:
Se pune la încins o lingură de ulei într-o tigaie adâncă. Nu puneți mai mult ulei, căci ingredientele vor produce sosul propriu.
Între timp se taie ceapa albă, ardeiul gras și roșiile Cherry în cubulețe mici și se pun în boluri separate.
Se taie apoi cârnații cabanos și mușchiul file în bucățele mici și se păstrează separat.
Se sparg cele 6 ouă într-un bol și se amestecă bine cu brânza telemea, parmezan după gust și cașcavalul. Se taie ceapa verde în bucățele și se adaugă peste ouă.
Când uleiul din tigaie este încins, se adaugă ceapa tăiată și se călește 1 minut. Se adaugă apoi cârnații cabanos peste și se mai lasă 2 minute cu ceapa, la foc potrivit. Se adaugă apoi mușchiul file, ardeiul gras și roșiile și se amestecă bine.
După încă 1 minut puteți adăuga amestecul de ouă în tigaie. Amestecați bine întregul conținut și puneți sare și piper după gust.
Amestecați preparatul când este pe foc
Amestecați din când în când, pentru a nu da voie compoziției să se transforme în omletă. Ingredientele vor lăsa sos, ceea ce este normal.
Din momentul în care ați pus amestecul de ouă în tigaie lăsați la foc mediu și amestecați până este gata.
Atenție!!! Preparatul final va fi ușor moale, datorită roșiilor care lasă sos. Nu lăsați pe foc până se usucă mâncărica, pentru că se va pierde din gust. La final presărați încă o dată parmezan/cașcaval ras sau orice alt tip de brânză vă place pe deasupra și opriți focul dupa 30 de secunde. Mâncărica de ouă este gata și o puteți pune în farfurii. În cazul în care nu se consumă toată la micul dejun, trebuie să știți că este la fel de bună și rece.
Bon Appétit!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook