Marca verbală Ceaușescu a fost înregistrată în anul 2017 la OSIM, titularii fiind doar Ioan Mircea Oprean, împreună cu Valentin Ceauşescu. Cu ceva timp în urmă, istoricul Lavinia Betea a scris cartea „Ceaușescu și epoca sa”, publicată la editura Corint, bazată, așa cum susține istoricul Marius Oprea, pe o cercetare istorică amănunțită.
Numai că Ioan Mircea Oprean a fost deranjat de faptul că a pomenit numele socrului său și a dat-o în judecată. Alături de el a fost și Valentin Ceaușescu, fiul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu.
“Calitatea e de pârât-garant, în ”materia proprietate intelectuală”
<<La finele lunii trecute, pe 22 noiembrie, a venit pe numele ”destinatar: Betea Lavinia” o citaţie: ”Stimată doamnă, sînteţi chemată în această instanţă, Camera 206, Complet c-proprietate intelectuală, fond 3, în data de 18 ianuarie 2023, ora 8.30”. Calitatea e de pârât-garant, în ”materia proprietate intelectuală”>>, scrie Marius Oprea, într-un articol pentru Mediafax.ro.
Se cer daune morale în valoare de 10.000 de lei
Cei doi i-au solicitat Laviniei Betea și „daune morale în cuantum provizoriu de 10.000 de lei”. ”Subsemnatul Ioan Mircea Oprean” a cerut chemarea în judecată a Grupului Editorial Corint, ”pentru ca prin hotărîrea ce o veţi pronunţa să constataţi faptul că pîrîtul utilizează fără drept marca Ceauşescu, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, sub nr. RO87503, pentru mai multe clase de produse şi servicii, inclusiv clasa 41: educaţie, instruire, activităţi culturale.
Să dispuneţi interzicerea utilizării şi îndepărtarea de către pîrît a oricărui element în care apare numele Ceauşescu inclusiv, dar fără a se limita la titluri de carte, logo ori alte documente.
“Marca a fost înregistrată la data de 31 ianuarie 2007 şi reînnoită după 10 ani”
Solicităm daune morale în cuantum provizoriu de 10.000 lei. Solicităm cheltuieli de judecată, pentru următoarele motive: subsemnatul Ioan Mircea Oprean, împreună cu Valentin Ceauşescu, sîntem titularii mărcii verbale Ceauşescu, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, pentru mai multe clase de produse şi servicii.
Marca a fost înregistrată la data de 31 ianuarie 2007 şi reînnoită după 10 ani, cu termen de expirare la data de 31 ianuarie 2027”, arată istoricul Marius Oprea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook