Simona Ionescu / Redactor Șef

Rihanna dur criticată de statul islamic. Cu ce i-a supărat cântăreața pe musulmani

Rihanna dur criticată de statul islamic. Cu ce i-a supărat cântăreața pe musulmani
Rihanna a devenit ținta criticilor în weekend, după ce muzica pusă la prezentarea ei de lenjerie Savage X Fenty, a inclus un Hadith în coloana sonoră.

Haditele sunt relatări ale spuselor profetului Mahomed și sunt sacre în credința musulmană

Cântăreața în vârstă de 32 de ani, al cărei nume real este Robyn Rihanna Fenty, a lansat pe 2 octombrie „Volumul 2” al prezentării sale de modă pe Amazon Prime și nu a durat mult până când telespectatorii de acasă au subliniat că „Ocean’s 8” a folosit un Hadith în timpul unei porțiuni a spectacolului.

„Cred că persoana care a creat melodia știa ce face. Acesta este un hadith foarte specific. Trebuie să căutați să-l găsiți. Nu este ceva ce non-musulmanii știu dacă nu cercetează. Deci, faptul că piesa se numește Doom & hadith este despre sfârșitul vremurilor? @Rihanna?”, a scris o persoană pe Twitter în legătură cu Hadith, despre care mulți susțin că a fost accelerată și amestecată cu muzică de dans, deoarece modelele au promovat pista.

Potrivit multor comentarii de pe rețelele de socializare, cuvintele din piesă au fost amestecate și împletite cu o melodie intitulată „Doom”, care a fost produsă de londonezul Coucou Chloe.

„Rihanna este deranjată pentru că a folosit o melodie cu un Hadith în ea pentru spectacolul ei de lenjerie. Ce se întâmplă cu artiștii care folosesc Islamul ca estetic?? Ai un pic de respect”, „Rihanna a folosit Haditele Islamice pe care le considerăm sfinte ca fundal al videoclipului ei muzical, religia mea ți se pare o estetică. De ce nu vorbește nimeni despre asta?”, au scris pe Twitter alți critici.

Producătorul piesei și-a cerut scuze public

Producătorul mixului  a răspuns la criticile primite și și-a cerut scuze pentru că a folosit probele vocale din piesa care a fost creată în 2018.

„Vreau să îmi cer scuze profunde pentru infracțiunea cauzată de mostrele vocale folosite în piesa mea DOOM . Melodia a fost creată folosind mostre din piesele Baile Funk pe care le-am găsit online. La acea vreme, nu eram conștient de faptul că aceste mostre foloseau textul unui Hadith islamic. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru faptul că nu am cercetat aceste cuvinte în mod corespunzător și vreau să le mulțumesc celor dintre voi care și-au luat timp să-mi explice acest lucru. Am fost în curs de eliminare urgentă a piesei de pe toate platformele de streaming”, a scris pe Twitter Coucou Chloe.

Cum scăpăm de insomnie. Trucuri de la specialiști

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre