Simona Ionescu / Redactor Șef

Români, boschetari de lux la Londra. Dorm în fața magazinelor exclusiviste din Park Lane

Români, boschetari de lux la Londra. Dorm în fața magazinelor exclusiviste din Park Lane
Un grup mare de persoane fără adăpost și-a instalat paturile lângă magazinele Park Lane, chiar în fața showroom-ului Mercedes. Este cea mai exclusivista zona din Londra, cu magazine de lux.

Comercianții din zonă spun că aceștia ajung în jurul orei 20.30 și dispar la primele ore ale dimineții. Se pare că au fost adăpostiți în hotelurile din zonă în perioada izolării impuse de pandemie, dar au rămas fără camere în momentul în care hotelurile și-au reluat afacerile și i-au scos afară pe clienții neplătitori.

Conform Daily Mail e vorba de peste 20 de persoane de ambele sexe din Estul Europei, unii dintre ei din România. Oamenii de afaceri din zonă nu s-au plâns de prezența lor, mai ales că persoanele fără adăpost nu au făcut niciun fel de probleme, dar s-au arătat îngrijorați de creșterea numărului acestora.

   Fotografie publicată de DailyMail, în cadrul articolului de azi


SOS 2020 – Timișoara devine epicentrul teatrului românesc

De ce să consumați cartofi dulci. Tot ce trebuie să știți despre aceștia


Crește numărul persoanelor fără adăpost în UK

Aproape 15.000 de persoane fără adăpost au primit cazare în hoteluri sau în centre de urgență în perioada stării de urgență, pe baza unei finanțări minime din partea Guvernului britanic, respectiv 3,2 lire de persoană. După reluarea activităților, aceste persoane au fost nevoite să părăsească adăposturile de lux și să se întoarcă pe stradă. Numărul lor este în creștere, dat fiind că tot mai mulți oameni își pierd locurile de muncă.

Numărul total al oamenilor fără adăpost în perioada ianuarie – martie 2020 a fost de 75.140, cu 2,4% mai mare decât în aceeași perioada a anului trecut.

Sursa foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre