Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru milioane de români. Statul dă bani, indiferent de veniturile familiei. Iată cine poate beneficia

Veste bună pentru milioane de români. Statul dă bani, indiferent de veniturile familiei. Iată cine poate beneficia
Potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PNL, românii care au mai mult de trei copii ar putea primi bani de la stat. E cea mai bună veste din ultima perioadă.

Veste extraordinară! Familiile cu mai mult de trei copii, indiferent de veniturile pe care le au pot primi suma de 2000 de lei de la stat.

E vorba de o indemnizație lunară, constând într-un salariu minim net pentru cei cu trei copii, un salariu minim net și jumătate pentru cei cu patru copii. Cei cu cinci copii vor putea primi două salarii minime, iar familiile cu șase copii vor putea intra în posesia a două salarii minime și jumătate.

Părinții vor putea primi banii până când copilul împlinește vârsta de 18 ani și nu se ține cont de veniturile familiei. Cu toate acestea, parlamentarii au o condiție: pentru a primi acești bani de la stat părinții trebuie să realizeze venituri.

Ce se întâmplă cu persoanele care au împlinit 18 ani

Tinerii care au împlinit 18 ani și în continuare studiază vor primi alocație în continuare. De asemenea, sunt ajutați cu bani și tinerii cu handicap ce urmează o formă de învățământ preuniversitar, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. Atenție!

Se dau bani de la stat!

Tinerii care repetă anul școlar nu vor primi alocație! Excepție fac persoanele care au fost nevoiți să repete școala din motive de sănătate, dacă fac dovada cu documente, spun cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Dreptrilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD).

Ce sume intră în buzunarul copiilor

Anul acesta, statul a oferit suma de 631 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani. Copiii între 2-18 ani dar și tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale primesc 265 de lei, de la 243 de lei cât a fost în 2022. Tot 631 de lei vor primi și copiii între 3-18 ani, care au handicap, de la 600 de lei cât au încasat anul trecut.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre