Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii, în stare de șoc. În prag de concedii, autoritățile au crescut prețul carburanților. Cât vom plăti

Românii, în stare de șoc. În prag de concedii, autoritățile au crescut prețul carburanților. Cât vom plăti
Veste neplăcută pentru toți șoferii din România. Începând de pe 31 mai prețul benzinei și al motorinei s-a modificat. Iată cât costă acum carburanții la stațiile din țară.

Până acum, benzina costa sub șapte lei pe litru, dar aceasta a crescut acum cu patru bani pe litru.

Marți, 30 mai 2023 prețul unui litru de benzină se putea comercializa la 6,43 lei, iar cu o zi mai târziu, aceasta se vinde cu 6,47 lei/litru, dar poate ajunge chiar și la 6,64 lei/litru. În ceea ce privește benzina premium, prețul pentru un litru a ajuns la valoarea de 6,96 lei. Prețul maxim pentru un litru de benzină premium însă este de 7,29 lei.

Cât costă motorina

Cât privește motorina, prețurile se încadrează între 6,48 şi 6,57 lei, în timp ce un litru de motorină premium se vinde cu o sumă cuprinsă între 6,84 şi 7,08 lei.

A crescut prețul benzinei!

Singurii șoferi care pot răsufla ușurați sunt cei care folosesc GPL. În cazul acestui carburant, prețul pentru un litru a scăzut cu aproximativ doi, trei ani. Asta înseamnă că pe 31 mai se ridica la valoarea de 3,65- 3,74 lei.

Cu două săptămâni în urmă, prețul benzinei a scăzut

Cu doar două săptămâni în urmă, prețul benzinei și al motorinei a scăzut semnificativ. Pe data de 16 mai, prețul benzinei se apropia cu cel al motorinei la majoritatea stațiilor de alimentare cu carburant. Cea mai ieftină benzină, cea standard, a costat la cele mai multe dintre stațiile Lukoil 6,34 lei/litru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre