Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner a murit. Legătura incredibilă pe care a avut-o cu tatăl său, plecat la Ceruri. „Eu i-am închis ochii…”

Rona Hartner a murit. Legătura incredibilă pe care a avut-o cu tatăl său, plecat la Ceruri. „Eu i-am închis ochii…”
2019 a fost un an greu pentru Rona Hartner. Nemiloasa boala, care o părăsise cu patru ani în urmă s-a întors, dar vedeta a mărturisit că este doar o altă încercare. A luptat cât a putut, dar inima ei a cedat. Rona a murit...

După ce medicii i-au dat vestea tristă, Rona Hartner a început tratamentul care să alunge boala. În timpul tratamentului, artista a mărturisit că a avut un vis straniu, cu tatăl său.

„Haide, fata mea”

Plecat într-o lume mai bună, tatăl Ronei Hartner i-a apărut în vis și a chemat-o la ceruri. Cântăreața a povestit că a simțit o prezență rece și a auzit părintelui: „Haide, fata mea”. În acele momente cumplite, actrița susține și că însuși Mântuitorul i-a adresat o întrebare: „Și dacă nu vreau să te vindec?”. Pentru că-l iubește pe Dumnezeu mai presus de orice, Rona a înălțat o rugăciune și s-a lăsat în mâna Lui. Surprinzător însă, din acel moment, starea ei de sănătate a început să se amelioreze. Până ieri, când situația s-a înrăutățit.

„Își trăiește acum ultimele clipe”

Rinda, sora vedetei, a dat vestea care a zguduit România. Rona era pe ultima sută de metri. Printr-un mesaj pe rețelele de socializare, femeia le-a cerut tuturor care o iubesc să se roage lui Dumnezeu pentru una dintre cele mai minunate femei, printr-un mesaj impresionant. „Bună seara la toata lumea. Sunt Rinda, sora Ronei.

Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea,  care își trăiește ultimile clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, a spus Rinda.

„Am simțit când tata a murit

Invitată în podcastul „În oglindă”, Rona Hartner a povestit lucruri necunoscute despre familie, despre tatăl căruia i-a închis ochii și invențiile furate ale acestuia. „Despărțirea de tata a fost cruntă. La un moment dat, părinții s-au despărțit și tata a trebuit să fie într-o garsonieră, singur.

Fiind o familie pasională, care și-au părăsit visurile, iar chestia asta a refulat asupra familiei. Am trăit și într-o ambianță festivă, dar au existat și multe scandaluri din suferința aia de a nu fi reușit. Tata a avut invenții pe care i le fura șeful lui. I se dădeau 25 de lei … Inventa poduri și nu era recunoscut și altcineva venea și tăia panglica. (..) mama era expert contabil și furau toți în jurul ei, și trebuia să dea toate explicațiile”, a povestit cântăreața.

„Eu știam că am un demon de ținut în frâu, care se numește alcoolul”

Atâtea probleme au dus și la consumul de alcool, iar Rona mărturisește că la doar 14 ani, bea cot la cot cu tatăl său. „Era o viață de compromis, greoaie. Se mai certau și erau agresivi și a trebuit la un moment dat tata să se îndepărteze de noi. Cred că au fost depresivi toată viața, au avut sentimentul de nerealizare, pentru că în afara familiei și realizările noastre care au fost un vis al lor, ei, ca oameni, n-au putut să se realizeze. (…) la 14 ani, beam cot la cot cu tata.

O făceam lată. Când nu ai visele tale, bei pentru că nu ai o satisfacție. Eu știam că am un demon de ținut în frâu, care se numește alcoolul. Beam un pahar la început, apoi stop. Știu că poate să iasă un caracter urât din mine”, s-a destăinuit Rona.

„I-am spus că plecăm să mâncăm o pizza și ne întoarcem”

Nu va uita niciodată ultimele momente petrecute cu tata și mărturisește că despărțirea de el a fost unul dintre cele mai grele situații pe care viața i le-a oferit. „Venisem din Franța și sora mea din Canada. Pentru că eu mă ocupam de tot, el era la un centru paleativ. A așteptat-o pe sora mea să vină. A făcut un semn, am luat-o pe sora mea, am pus-o în genunchi, am făcut Rozariul milostivirii, pentru ca tata să ajungă direct în Rai.

Simțeam că tata vrea să plece și îl strângeam de mână. I-am spus că plecăm să mâncăm o pizza și ne întoarcem”, a spus Rona. Surorile s-au așezat la masa unde el desenase ultimul tablou profetic în care a spus „Și acum cine ne mai pictează”. Au comandat mici și bere și au simțit în acel moment că a plecat. „Am plâns, ne-am întors și eu i-am închis ochii”, au fost cuvintele Ronei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre