Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner și-a făcut bilanțul înainte să moară. Regretata artistă a presimțit sfârșitul și a scris aceste rânduri

Rona Hartner și-a făcut bilanțul înainte să moară. Regretata artistă a presimțit sfârșitul și a scris aceste rânduri
Toți cei care au iubit-o pe Rona Hartner își vor putea lua adio de la artistă vineri, 1 decembrie. Artista își va dormi somnul de veci la Cimitirul Bellu Catolic, alături de membrii familiei sale.

Trupul neînsuflețit al Ronei Hartner a fost adus în țară pe 29 noiembrie. Artista urmează să fie înmormântată alături de membrii familiei sale la Cimitirul Bellu Catolic, alături de tatăl său, bunici și străbunici. Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă.

Sora Ronei le-a mulțumit celor care au participat la priveghi

Cu puțin timp în urmă, Rinda Hartner le-a mulțumit celor care au participat la priveghiul artistei și a mărturisit că a fost impresionată când a văzut biserica plină de prieteni și muzicieni. „Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au participat și au organizat aceast priveghi aseară. Biserica era plină de prieteni și muzicieni.

Vă mulțumim tuturor pentru cuvintele și mărturiile frumoase scrise, vă mulțumim pentru muzica pe care a iubit-o atât de mult, vă mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin aceste momente care onorează viața Ronei”, a fost mesajul Rinda Hartner.

Veselia Ronei a fost molipsitoare

Rona și-a dorit să fie înmormântată alături de familia sa

Într-o emisiune televizată, sora Ronei a declarat că vedeta a vrut să fie înmormântată la Cimitirul Bellu Catolic, alături de familia sa. „Sunt proceduri speciale când e repatriere. Rona și-a dorit să fie înmormântată alături de străbuni, la Cimitirul Bellu Catolic. Acolo este și tata, acolo sunt buncii, străbunicii.

O să fie o mică veghe la capela serviciilor funerare, luni o să fie o alta, cu o slujbă, și atunci o să îi închidă sicriul și îl sigilează, pentru că sunt anumite norme de respectat, după care ea o să plece cu avionul spre București. O să ajungă miercuri și noi o să venim de marți ca să o iau de la aeroport cu serviciile funerare din București și o să o ducem la capela cimitirului Bellu”, a mărturisit Rinda. În ceea ce o privește pe fiica Ronei, adolescenta vrea să locuiască în Franța.

„Noi, fratele meu și cu mine și mama, o să facem tot ce ar fi făcut și Rona pentru fata ei. Nimeni nu poate să înlocuiască mama, dar o să facem tot ce e mai bine și o să ne străduim să îi alinăm cât mai mult pierderea mamei. Să nu simtă că este copilul nimănui”, a susținut mătușa fetei.

Alături de fratele său

„Hopaaaa 50 de ani și niște concluzii”

Pe 9 martie, Rona Hartner a împlinit vârsta de 50 de ani și și-a bucurat fanii cu un mesaj de suflet pe rețelele de socializare. Cuvintele artistei au sunat ca un bilanț pe care și l-a făcut înainte de a trece într-o lume mai bună. „Am învățat în acești ani o grămadă de lucruri minunate și îmi dau seama ca aventura de a trăi este atât de importantă.

Și că oricât ai vrea să faci ca vremea să treacă mai repede de fapt pentru multe în viață îți trebuie timp… Multe chestii pe care le-am învățat sunt atât de surprinzătoare chiar și pentru mine încât am să vi le enumăr pur și simplu.

„Am învățat să compun 120 de  piese fără să fi făcut conservatorul, dar sub inspirație divină”

Am învățat să montez și să demontez un home studio fără ajutorul nimănui. Am învățat să compun 120 de  piese fără să fi făcut conservatorul, dar sub inspirație divină.  Am învățat că oamenii care te iubesc te repară, dar că Isus te iubește exact așa cum ești. Am învățat că în căsătorie nu există idealuri, ci doar realitate și că atunci când nu se poate trăi, mai bine fugi. Am învățat că binecuvântarea este foarte puternică și că în fiecare zi trebuie să ne binecuvântăm copii și familia dar și dușmanii.

„Am învățat să pictez. dar am realizat că știam deja fiindcă pictura este ritm și muzică”

Am învățat să gătesc japonez și senegalez …și câte ceva franceză – mai am de învăță să fac deserturi. Am învățat să pictez. dar am realizat că știam deja fiindcă pictura este ritm și muzică. Am învățat că ceramica, exact ca și omul, are nevoie de desert și post… altfel nu poate intra în cuptor ca să devină ceva. Am învățat să scriu scenarii, cărți și texte muzicale, să scriu proiecte, să scriu site-uri, să scriu mesaje care ating sufletul. Am învățat că cel mai bine este la 50 de ani să pari de 47 decât de 20 ca să nu râdă lumea de tine.

A plutit pe scenă și în viață…

„Am învățat ca fiecare abandon este pentru ca tu sa înțelegi ca nu ești niciodată singur ci ca Dumnezeu este cu tine ”

Am învățat că buturuga mică răstoarnă carul mare și chiar dacă ești venită dintr-o familie liniștită asta nu înseamnă ca nu poți ataca pe cei care te calomniază politic … Uneori surprizele vin de la persoanele cele mai nesemnificative. Am învățat că fiecare abandon este pentru ca tu să înțelegi că nu ești niciodată singur ci că Dumnezeu este cu tine.

Am învățat că milostivirea lui Dumnezeu este un Ocean și că oricât ai crezut că ai greșit, El te iartă și el te vede pur ca în prima zi. Am învățat să trăiesc în exil și în străinătate și că dacă nu ajungi să iubești oamenii pe care îi întâlnești acolo, practic nu te poți integra și nu te poți adapta niciodată.  Am învățat să nu fiu rasistă, dar să accept că oricine mă poate și surprinde și decepționa și că nu există ideal uman.

„Am aflat că cel mai mare pericol poate fi chiar gloria și reușita”

Am învățat că exista multe țări și Concepții despre viață diferite și că este frumos să vizitezi aceasta lume creată de Dumnezeu ca să te poți minuna de icoana frumuseții lui Dumnezeu în natură. Am aflat că dacă într-adevăr cauți înțelepciunea s-ar putea să o găsești.  Am aflat și ca am ceva defecte la care am o viață de lucrat … și ca în fiecare zi trebuie să știm dacă am greșit sau nu. Am câștigat premiile pe care le doream dar… Am aflat că cel mai mare pericol poate fi chiar gloria și reușita … și că atunci când ești sus, îți poți pierde și libertatea și reperele.

Alături de familie și prieteni

„Am aflat ca îmi place tăcerea…”

Am aflat și experimentat pe propria piele ca falsele chestii ca horoscoapele și numerologiile și cristale și pietre și alte bazaconii te formatează și te mint. Și te duc înspre o lume nebuloasa fără nici un fundament și că este periculos să te aventurezi, fiindcă unde este minciuna este și moartea. Am aflat că cei mai buni prieteni pot fi și cei mai mari dușmani fiindcă îți cunosc punctul sensibil.  Am aflat că îmi place tăcerea, reculegerea, liniștea și că acum este 5 dimineață și îmi place aceasta oră fiindcă pot să vă scriu în liniște.

„Am aflat că dacă te închini ajungi sa porți o lumină cu tine oriunde și nici nu știi unde ea va ajunge”

Am aflat că adevărata poziție verticala în viață este aceea de a învața, și că dacă ești în continuă căutare s-ar putea să îmbătrânești mai greu. Am aflat că dacă te minunezi și dacă râzi, nu faci riduri. Am aflat că dacă te închini ajungi sa porți o lumină cu tine oriunde și nici nu știi unde ea va ajunge.

Am învățat să fiu și manager și cântareață și producător și să înțeleg că în această meserie tu crezi în tine în primul rând. Pe urmă te aștepți să creadă și ceilalți. Am învățat că dacă aștepți să fii înțeles sau acompaniat în visele tale s-ar putea să stai pe peronul unei gări părăsite toată viață.

A fost numită regina rromilor

„Am fost numită regina rromilor”

Am învățat să joc teatru – dar numai dacă nu îl joc în viață de zi cu zi – că în viață trebuie să fii adevărat și să poți analiza ce ți se întâmplă și să poți reda totul cu adevăr pe scenă. Am fost numită regina rromilor de unii, dar știu că datorita filmelor mele mulți învață acum românește. Am înțeles în viață că poți reuși cu mult talent, sau cu multe jocuri de culise…

dar când reușești doar din talent ai cea mai mare satisfacție și bucurie pe care nimeni nu ți-o poate lua. Am înțeles că dacă sunt nerăbdătoare și foarte grăbita… pentru toate în viață exista un timp… și că timpul acela nu este în mâna mea, ci a lui Dumnezeu. Am înțeles fraza părinților mei – 10 % talent, 90 % sudoare … și am fost ok cu asta.

„Încă încerc să învăț să fiu o adevărată mamă”

Am înțeles de asemenea că a fi artist este o chemare nu o meserie, nici o carieră. Am fost și sus și jos… Dar am aflat că oricât de jos ai fi, cu un singur cuvânt al lui Dumnezeu o iei de la capă. Și El îți deschide o ușă acolo unde nimeni nu desenase una, fiindcă viața cu El este excepțională, supra-naturală și extraordinară… Așa că mă las să fiu surprinsă în continuare. Am fost aleasa să fiu mamă și încă încerc să învăț să fiu o adevărată mamă. În 50 de ani am iubit, am urât, am iertat, am crezut și am fost acolo unde viață m-a adus.

„Scriu acum autobiografia mea romanțată în română”

Am lucrat cu mii de artiști. Am vizitat 100 de țări. Lansat 35 de filme. Câștigat 7 premii internaționale. Am lansat discuri create de mine integral și albume cu artiști diferiți. Am descoperit artiști și am lansat tineri de succes. Am scris o carte deja și mai scriu acum autobiografia mea romanțată în română.

De acum, Rona le va cânta îngerilor…

Am trecut pe lângă o boală grea și am scos-o la capăt. Aleluia, fiindcă Dumnezeu din cer cu Mâna lui sfântă a vrut să mă scoată de acolo. Am lansat trenduri și s-au făcut picturi cu mine, poze și benzi desenate, am inspirat și am fost inspirată. Cu o melodie am vindecat o persoană de depresie și a făcut o experiență mistică în care l-a întâlnit pe Hristo. Și poate multe alte persoane au fost vindecate.

„Atunci când oamenii vâd cate ceva din tine, Dumnezeu te vede și te aprobă cu totul”

Îmi place bilanțul… e ok. Mai am multe de înțeles, dar acum am ochii și urechile deschise și vreau să înțeleg și cred că asta contează cel mai mult. Tot sfințenia am să o caut în următorii ani, asa ca să nu trăiesc degeaba. Fiindcă atunci când oamenii vâd cate ceva din tine, Dumnezeu te vede și te aprobă cu totul.

Și asta îți schimbă și perspectiva și viața. HopAAA! În seara asta o să beau un pahar de vin de Saricat via viticola sălbaticii cai de la Letea tocmai îmi răsfață invitații. Mulțumesc frumos @mariusiliev și vinul lor merge și cu preparatele de post”, a fost mesajul Ronei Hartner pe care nimeni nu-l va uita…

Sursă foto: facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre