Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner și Cornelia Catanga sunt născute în aceeași zi. Episod șocant la filmările emisiunii ”Te cunosc de undeva”

Rona Hartner și Cornelia Catanga sunt născute în aceeași zi. Episod șocant la filmările emisiunii ”Te cunosc de undeva”
Rona Hartner și Johhny Romano au impresionat recent o țară întreagă cu interpretarea piesei ”Mama mea e florăreasă”, una dintre melodiile regretatei Cornelia Catanga.

Cornelia Catanga va rămâne mereu în sufletul românilor ca o artistă care le-a adus fericirea pe chip, chiar dacă sufletul le era plin de lacrimi.

Rona Hartner și Cornelia Catanga sunt născute în aceeași zi. Episod șocant la filmările emisiunii ”Te cunosc de undeva

În ultima ediție a emisiunii Te cunosc de undeva, Rona și Johhny Romano au avut o misiune grea. Să o imiți pe regretata Cornelia Catanga nu oricine poate, dar cei doi artiști au strălucit. Însă nimeni nu a știut până acum ce s-a întâmplat la repetiții. Într-un interviu pentru Ego, Rona a povestit acest episod cu adevărat tulburător.

„Ziceai că e ea acolo…”

”Când am început să cânt, țambalistului care a cunoscut-o pe Cornelia Catanga i-au sărit bețele din mână, ziceai că e ea acolo, luasem foarte bine acele prime note joase, apoi, pe parcursul piesei, m-am mai pierdut. Cornelia avea o voce specială, unică, recunosc, nu puteam să o imit 100%, dar nici ea pe mine.

La o emisiune a vrut să mă imite, eram niște tipe foarte distractive. Eu, recunosc, n-am veleități de lăutar, sunt artistă, compozitor, am 120 de piese compuse. Am descoperit muzica lăutărească la 25 de ani, am dus-o și în Franța, mi-au plăcut toate stilurile muzicale, părinții mi-au dat o cultură foarte enciclopedică pe plan muzical. Însă, lăutăria este altceva, te naști cu acel stil”, a declarat Rona.

Rona a fost lăudată de soțul și fiul Corneliei

Transformarea spectaculoasă a celor doi artiști a fost urmărită și de soțul Corneliei Catanga, artistul Aurel Pădureanu, dar și de fiul celor doi, care au apreciat enorm ce au făcut Rona și Romano. ”Rona a fost prietenă bună cu mama și chiar mă bucură faptul că foarte mulți soliști au imitat-o pe Cornelia.

Ea a fost o legendă și va rămâne în sufletul oamenilor, ca o mare artistă de muzică lăutărească. Și atât vreau să spun… Mama a cântat natural, avea o dicție ireproșabilă și o carismă cum rar se mai poate întâlni la o artistă de muzică lăutărească. Ea prin simpla apariție electriza publicul. Și chiar îi felicit pe artiștii care au imitat-o pe mama mea. Și le mulțumesc tuturor celor care au vorbit frumos despre ea”, a declarat fiul Corneliei Catanga.

”Adesea ne-am serbat împreună”

Mulți nu au știut nici faptul că a avut o frumoasă prietenie cu ”Regina muzicii lăutărești”. Fiind născute în aceeași zi, artistele se serbau de multe ori împreună. ”Nu mulți știu, dar eu și Cornelia suntem născute în aceeași zi, pe 9 martie. Adesea ne-am serbat împreună, la Restaurantul ”Șarpele Roz”, ea îmi cânta mie, apoi îi cântam eu.

Din păcate, de când a murit, n-am visat-o niciodată. Tare rău mi-a părut când am aflat că a plecat din această lume. Era o femeie tânără, în putere, putea să mai trăiască mult timp. A murit în timpul pandemiei, n-a putut lumea să meargă să o vadă, merita o altă înmormântare.

Parcă sufletul ei a zis: ”Ia lăsați-mă toți în pace, că tare n-ați știut să mă respectați!”. Eu păstrez amintirile acelea frumoase cu ea, de la petrecerile la Șarpele Roz, acolo se reinventase atmosfera Bucureștiului de altădată. Oamenii se simțeau bine, era altă lume, toți știau că la orice oră din noapte puteau să asculte un lăutar care le  cântă la ureche”, a mai spus Rona.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre