Videoclipul ilegal a fost difuzat pe cel puțin trei canale muzicale, scrie Pagina de Media. E vorba de clipul muzical lansat în toamna anului trecut Roxen, cea care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision. Melodia e celebră, a fost în topuri și difuzată în exces la radio.
Din monitorizările Paginademedia.ro, acesta a fost difuzat pe cel puțin trei posturi muzicale: Kiss TV (parte a grupului grecesc Antenna Group), Zu TV (parte a Intact) și Music Channel (deținut de RCS), inclusiv la ore accesibile minorilor, adică în timpul zilei. Nu mai spunem că publicul acestor canale este format în mare parte din minori.
Iar exemplul dat de Roxen e edificator: ea apare în repetate rânduri în prim-plan cu țigara aprinsă în mână, dar apare și aprinzându-i-se țigara din. Care trage. Roxen fumează în clip, imaginile sunt cât se poate de clare. Iar acest lucru e ilegal în România. În trecut, notează sursa citată, clipul a mai fost difuzat, însă în varianta cenzurată, cu țigara blurată.
Legea e clară: așa ceva e interzis
Potrivit Legii audiovizualului, „este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor”. De asemenea, un articol din Codul de reglementare în audiovizual stipulează: „este interzisă difuzarea în intervalul orar 6,00 – 20,00 de programe audiovizuale de studio sau realizate în direct în care se fumează, se consumă băuturi alcoolice ori se prezintă acte de comportament obscen”.
Cum arată și cu cine se iubește fiul lui Johnny Depp
Mireasă aruncată în aer în timpul pozelor de nuntă
Contactată de Paginademedia.ro, Monica Gubernat, președintele CNA, spune că va analiza situația. „Pentru că este un gest explicit legat de fumat, va intra cu celeritate în analiza Consiliului. Vom analiza această situația în primul rând plecând de la articolele care vizează protecția minorilor”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook