Simona Ionescu / Redactor Șef

Știrea zilei: Rușii întorc armele? Armata lui Putin a bombardat orașul rusesc Belgorod

Știrea zilei: Rușii întorc armele? Armata lui Putin a bombardat orașul rusesc Belgorod
Un avion rusesc a lovit accidental un oraș rusesc de lângă granița cu Ucraina, lăsând  în urmă un crater de 20 de metri.  Potrivit autorităților, a fost vorba de o „descărcare accidentală”.

Un avion de război rusesc a lansat accidental o „armă” în orașul Belgorod, în apropiere de Ucraina, provocând o explozie și deteriorând mai multe clădiri, a anunțat agenția de presă Tass, care citează Ministerul Apărării din Rusia.

Sukhoi Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament supersonic

Joi seara târziu, autoritățile locale ruse au raportat o explozie de proporții în orașul, care se află chiar peste granița cu Ucraina. Guvernatorul regional a declarat că două femei au fost rănite. „În timp ce un avion Sukhoi Su-34 al forțelor aeriene zbura deasupra orașului Belgorod a avut loc o descărcare accidentală de muniție de aviație”, a declarat ministerul apărării, potrivit Tass, scrie The Guardian. Sukhoi Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament supersonic.

A fost declarată starea de urgență în Belgorod

Guvernatorul regional al Belgorodului, Viaceslav Gladkov, care a declarat imediat stare de urgență în zonă, a transmis pe Telegram că pe una dintre străzile principale a apărut un crater cu diametrul de 20 de metri în urma exploziei. Patru mașini și patru clădiri de apartamente au fost avariate, a adăugat el. Ministerul Apărării din Rusia nu a precizat ce fel de armă a fost implicată. Oficialii au  mai spus că unele clădiri au fost avariate și a anunțat că o anchetă este deja în curs de desfășurare, potrivit Tass.

Imagini video de la fața locului au arătat grămezi de beton pe stradă, după bombardament, mai multe mașini avariate și o clădire cu geamurile sparte. Într-una din filmări se vede ceea ce pare a fi o mașină răsturnată pe acoperișul unui magazin.

Amintim că regiunea Belgorod este una dintre zonele din sudul Rusiei unde obiective precum depozite de combustibil și muniții au fost zguduite de explozii de la începutul a ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina declanșată în februarie 2022.

Sursa video: The Guardian

Sursa foto: Wikipedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre