Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat adevărul despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Raportul INML schimbă tot!

S-a aflat adevărul despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Raportul INML schimbă tot!
Petrică Mâțu Stoian își poate dormi acum liniștit somnul de veci. S-a elucidat misterul morții sale.

Potrivit informațiilor oferite de avocata surorii artistului, Carmen Obârșanu, cântărețul a decedat ca urmare a unei infecții la plămâni. Afecțiunea nu putea să fie descoperită de doctorul care i-a făcut analizele înainte ca artistul să intre în camera hiperbarică.

Clinica nu a greșit

Avocata spune că expertiza realizată la INML Timișoara a scos la iveală faptul că cei de la clinica unde artistul și-a făcut oxigenoterapie nu au nici o legătură cu decesul acestuia. „Au stabilit acum experții de la Timișoara că a murit din cauza lui. Adică clinica nu a greșit, i s-a făcut corect terapia în camera hiperbarică.

Spun că a fost normal că nu a fost investigat înainte și am întrebat și eu, pentru că eu am făcut obiecțiuni la raportul de expertiză, am întrebat polițistul dacă doctorul a făcut obiecțiuni și mi-a spus că este secret”, a declarat Carmen Obârșanu, pentru Wowbiz.

Boala nu putea fi depistată la un simplu control

Raportul IMML mai specifică faptul că afecțiunea în urma căreia s-a stins Petrică Mâțu Stoian, bronhopneumonia, nu putea fi depistată la un simplu control. „Am făcut obiecțiuni la raportul de expertiză. Păi cum?! Și spun că nu, că a murit pentru că a avut bronhopneumonie. A murit pentru că a avut bronhopneumonie și bronhopneumonia nu poate să fie depistată de medic la control. Așa a răspuns Institutul de Medicină Legală de la Timișoara”, a mai spus apărătoarea.

S-a aflat adevărul despre moartea lui Petrică Mâțu Stoian

„Nu vrem să facă alții câștiguri pe imaginea lui Petrică”

Familia artistului nu vrea ca numele și imaginea artistului să fie folosite în timpul spectacolelor comemorative și a interzis, folosind o ordonanță prezidențială aceste spectacole. Motivul? Nu vor ca alții să câștige de pe urma imaginii acestuia. Sora cântărețului susține că familia se va ocupa de un festival.

„Noi, moștenitorii, surorile și cei doi nepoți, nu suntem de acord ca niște impostori să-și atribuie acest spectacol cu numele fratelui meu și cu cântecele lui și să încaseze bani. Nici nu ne-au cerut părerea, nu ne-au întrebat. Noi n-am cerut nicio sumă, nici n-am discutat. Puteau să facă un spectacol caritabil și așa am fi fost de acord. (…) Nu vrem să facă alții câștiguri pe imaginea lui Petrică.

„Vom organiza festivalul anul viitor, așa cum se cuvine, publicul poate să vină pe gratis”

În memoria lui Petrică, noi o să facem un festival la nivelul și valoarea lui artistică. Cu soliști care au fost colegi cu el, totul va fi pe gratis, noi nu facem cu bani. Vom organiza festivalul anul viitor, așa cum se cuvine, publicul poate să vină pe gratis. Nu suntem ca alții, care vor să câștige pe spatele fratelui meu”, a declarat sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre