Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat motivul pentru care toți membrii familiei regale britanice își numesc tații Papa. Termenul e vechi de secole

S-a aflat motivul pentru care toți membrii familiei regale britanice își numesc tații Papa. Termenul e vechi de secole
Papa. Așa sunt numiți toți tații din familia regală, termenul vechi de secole fiind folosit de Edward VIII, Charles și acum George, Charlotte și Louis pentru William. S-a aflat și care e motivul.

De ce toți membrii familiei regale și-au numit tații Papa? Expertul în etichetă William Hanson a povestit pentru MailOnline că ar putea exista și un element de tradiție care a menținut acest cuvânt în cadrul familiei regale.

Regele Charles i-a spus tatălui său, prințul Philip, „dragul meu tată” după moartea acestuia în 2021

De Ziua Tatălui, la începutul acestei luni, Prințul William i-a spus lui Charles „Pa”. Împărtășind o fotografie cu el jucând fotbal cu tatăl său în 1984, el a scris: „La mulți ani de Ziua Tatălui, Pa!”.

Timp de secole, a fost o obișnuință: membrii familiei regale îl numesc pe tatăl lor Papa. Prințesa Elisabeta, în vârstă de 11 ani, a făcut-o într-un mod adorabil atunci când a scris pentru mama și tatăl ei o relatare a încoronării lor din 1937.

Regele Charles i-a spus tatălui său, prințul Philip, „dragul meu tată” după moartea acestuia în 2021, iar Regele Edward al VIII-lea a folosit termenul pentru a se referi la George al V-lea. Acum, cei trei copii ai prințului William, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis l-au numit pe tatăl lor tot Papa la sărbătorirea celor 42 de ani.

Tata și mama sunt un pic cam stângaci. Știm că aristocrației engleze îi plac numele care se termină cu un sunet A”

Regina Elisebata, adorabilă la 11 ani

„Este o chestie de clasă. Dar este probabil, de asemenea, doar una dintre acele excentricități regale care a evoluat de-a lungul timpului. Tata și mama sunt un pic cam stângaci. Știm că aristocrației engleze îi plac numele care se termină cu un sunet A. Sarah, Camilla, Papa.

Tată și mamă este un pic comun, în principiu. Toți au crescut auzind asta ca pe ceva perfect normal. Probabil că nu s-au oprit să se gândească la asta, sincer să fiu. Familia regală și englezii în general nu sunt neapărat cei care susțin schimbarea”, susține expertul.

De Ziua Tatălui, la începutul acestei luni, prințul William i-a spus lui Charles „Pa”. Împărtășind o fotografie cu el jucând fotbal cu tatăl său în 1984, el a scris: „La mulți ani de Ziua Tatălui, Pa”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre