Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a anunțat o primă adopție gay în România. ”Sunt și alte cazuri”

S-a anunțat o primă adopție gay în România. ”Sunt și alte cazuri”
Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, a anunțat o primă adopție într-un cuplu gay. El este cel mai vocal apărător al copiilor orfani. După anunț, a aflat că nu este singurul caz de adopție de acest fel din România.

Vișinel Bălan a crescut prin orfelinate și  știe cât de mult suferă un copil care nu are parte de dragostea părinților. Așa a devenit un apărător al micuților fără părinți. S-a bucurat să afle că un băiețel de 7 ani a ajuns la o familie care să îl iubească.

Vișinel Bălan anunță o primă adopție gay în România

Vișinel Bălan este o voce puternică în apărarea copiilor care cresc în orfelinate. Știe din propria experiență. Este președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați și astăzi, 15 noiembrie, a anunțat o primă adopție a unui cuplu gay.

„Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a transmis Vișinel Bălan pe pagina de Facebook.

Internauții s-au grăbit să îi trimită mesaje. Unii nu sunt de acord cu adopțiile făcute de persoane gay, alții au transmis felicitării.

Detalii despre adopție

Într-o intervenție la Antena 3, Vișinel Bălan a oferit mai multe detalii despre acest caz de adopție.

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis  tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit.”, a spus Vișinel Bălan la Antena 3.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre