Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a deschis Piațeta Favorit din Sectorul 6! Prima de acest gen pentru organizarea de evenimente în aer liber

S-a deschis Piațeta Favorit din Sectorul 6! Prima de acest gen pentru organizarea de evenimente în aer liber
Prima piațetă din sectorul 6, Piațeta Favorit, s-a deschis spre bucuria celor care s-au bucurat de spectacole, dar și a celor mici care s-au bălăcit în voie. Este prima piațetă pentru organizarea de evenimente în aer liber.

Sectorul 6 are, de acum, prima piațetă pentru organizarea de evenimente în aer liber. Piațeta Favorit care s-a deschis luni a fost amenajată în fața fostului Cinematograf Favorit. Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 10.500.000 de lei. Piațeta Favorit se află la Bd. Drumul Taberei 24 A.

Lucrările au început în octombrie 2023

Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au bălăcit la fântâna dry deck, dar și vârstnicii, care s-au bucurat, de pe băncuțe, cu muzica live și o atmosfera veselă. Pe locul care acum arată senzațională, în trecut a fost doar paragină, cu trotuare vechi și rupte, unde de cele mai multe ori locuitorilor le era teamă să treacă.

Lucrările pentru Piațeta Favorit au fost început de ADPDU sector 6 în octombrie 2023 și finalizate recent. Luni, 3 iunie, gardurile șantierului au fost date jos, iar Piațeta Favorit a fost deschisă pentru întreaga comunitate. Pe fundal, răsună muzică bună de blues. Alexandra Crișan și bandul ei au venit să susțină un mic concert, ca o avanpremieră la ceea ce va urma să se întâmple aici. O bucurie pentru tineri, care au început să danseze și să se bucure de moment.

„Așteptam ca un copil să fie gata”

Așa arăta unde se află acum Piațeta Favorit

„Ce surpriză incredibilă! De dimineață, când am plecat spre serviciu, era totul împrejmuit, acum mă întorc și văd minunăția asta”, spune un tânăr. „Locuiesc peste drum. Tot timpul trăgeam cu ochiul prin gard să văd ce s-a mai schimbat, așteptam ca un copil să fie gata. Acum sunt fericită, chiar fericită!”, a adăugat o doamnă.

Doi seniori admiră vecini și tovarăși vechi, care locuiesc în zona Favorit de peste 50 de ani, au fost martori ai degradării acestui loc, iau acum parcă nu le vine să creadă cum s-a transformat: „Niciodată nu a fost mai frumos aici. De acum, numai de drag să ne petrecem serile aici, pe bancă”, spune unul dintre ei.

Ce evenimente va găzdui Piațeta Favorit

Noua piațetă a fost proiectată special pentru a găzdui evenimente sezoniere, respectiv târguri de mărțișor, de Paște, de Crăciun, concerte de mici dimensiuni. Pe fațada viitorului Cinematograf Favorit, acum în renovare totală, va fi un ecran imens pe care vor fi proiectate filme, meciuri de fotbal. Piațeta Favorit va fi, astfel, o sală de spectacole în aer liber, dar și un superb spațiu de relaxare în orice moment al anului.

Ce are nou Piațeta Favorit

S-a deschis Piațeta Favorit!

Pentru a putea găzdui evenimente, spațiul a fost lărgit și pavat cu marmură și granit gros, rezistent, tocmai pentru a fi încăpătoare și a putea găzdui evenimente. Suprafața totală este de 10.621 mp, din care spații verzi 3168 mp. Există o fântână arteziană și una dry deck, dar și un sistem de irigații, copaci nou plantați, flori.

Precum și o rampă pentru persoanele cu dizabilități, panou informativ, umbrare, rasteluri de biciclete și bănci de mai multe tipuri, dintre care două inteligente (încarcă telefoanele wireless și prin USB).

Lucrări intense la Cinematograful Favorit

Una dintre emblemele Sectorului 6, Cinematograful Favorit, se va întoarce în comunitate complet transformat. Închis după anii 2000 și ajuns în ruină, a fost demolat și acum se reconstruiește. Va avea o înălțime de 22,5 metri, o suprafață desfășurată de 5.000 mp, cu o amprentă la sol de 950 mp.

Pe lângă filme, din marea sală de spectacole, cu 706 locuri, se vor putea vedea concerte, piese de teatru. Se va îmbogăți cu două săli de dans și balet, o bibliotecă publică, iar la parter se vor putea organiza vernisaje. De asemenea, fostul restaurant Favorit, aflat în piațetă, va fi și el pus în valoare ca un centru comunitar multi-funcțional, în directă legătură cu cinematograful.

„Cu Piațeta Favorit, putem spune că am cam finalizat, în acești ani, Drumul Taberei”

„Jumătate din visul meu este împlinit! Cealaltă jumătate este să finalizăm Centrul Cultural Favorit, fostul cinematograf. Mă aștept să fie gata în toamna anului viitor. De asemenea, am reușit să luăm în administrare fostul restaurant și vom face aici un centru pentru tineret, de formare profesională pentru elevi, profesori.

Vom avea aici un spațiu cultural complet, modern, pentru comunitate! Cu Piațeta Favorit, putem spune că am cam finalizat, în acești ani, Drumul Taberei, care a stat în șantierul de la metrou mai bine de zece ani. De acum, urmează să ne concentrăm atenția către Crângași, Giulești și Grozăvești. În Militari deja am început amenajările și resistematizările”, a declarat ieri primarul liberal Ciprian Ciucu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre