Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. A fost considerat părintele satirei politice moderne

S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. A fost considerat părintele satirei politice moderne
A jucat chiar și după ce a împlinit vârsta de 90 de ani, fiind considerat un geniu. A ajuns acum într-o lume mai bună.

A avut o influență deosebită asupra celor mai mari comedianți din Statele Unite ale Americii. A trecut la cele veșnice, lăsând în urmă multe lacrimi.

S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. Mort Sahl e mort

Potrivit informațiilor oferite de New York Times şi Washington Post, citate de Reuters, s-a stins din viață o mare personalitate a lumii. E vorba de comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne. Vestea tristă a fost dată de o prietenă a acestuia care, însă, nu a explicat și care a fost cauza decesului. Din ce se cunoaște, în ultima perioadă, acesta a locuit într-o casă situată în apropiere de orașul San Francisco.

A fost primul comediant care a apărut pe coperta revistei Time

Marele comediant a văzut lumina zilei în Canada, la Montreal pe 11 mai 1927, însă a crescut în Statele Unite, la Los Angeles. După ce a absolvit cursurile Universităţii din California de Sud, s-a mutat aproape de San Francisco. În acest loc a intrat în minunata lume a comediei la începutul anilor ’50. A reușit să se impună rapid, așa încât în anii ’60, revista Time, l-a numit „Will Rogers cu colţi” și a apărut pe coperta publicației.

A fost primul comediant care a avut această onoare. O bună perioadă s-a retras de pe scenă, dar a revenit în anii 1970. Nu s-a lăsat de meserie nici după ce a împlinit 90 de ani, ci a jucat săptămânal la un teatru din apropierea locuinţei lui din Mill Valley, California. Cererea a fost atât de mare, încât spectacolele sale au început să fie transmise pe internet.

A lansat primul album de stand-up comedy

În anul 1955, acesta a lansat primul album de stand-up comedy, intitulat „Mort Sahl at Sunset”. Trei ani mai târziu, acesta a inspirat un spectacol pe Broadway. Prieten cu regretatul actor Robbie Williams, Mort Sahl i-a influențat în carieră pe cei mai importanți comedianți din SUA, George Carlin, Jonathan Winters și Lenny Bruce.

Sursă foto: hotnews

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre