Dacă vă place sfecla, a venit momentul să profitați din plin de beneficiile acesteia. Iată cum să pregătiți o salată care să vă vindece de diverse afecțiuni.
Salata de sfeclă, leguma-medicamente. Iată care sunt bolile de care vă scapă
Potrivit specialiștilor, pentru ca sfecla să fie un adevărat medicament pentru organismul vostru, nu o consumați coaptă, așa cum ați fi crezut, ci fiartă doar în coajă. Atenție! Sfecla trebuie lăsată să fiarbă până se înmoaie foarte bine. În acest fel corpul dumneavoastră va primi din plin de toate mineralele și vitaminele conținute de această legumă.
După ce s-a răcit, sfecla fiartă va fi dată pe răzătoare și se va amesteca cu ras, sare, ulei și oțet de mere sau lămâie. Pentru ca gustul să fie cu adevărat desăvârșit, se recomandă să o amestecați cu puțină miere.
Se păstrează la frigider
Salata se depozitează într-un borcan închis ermetic și se introduce la frigider, dar nu mai mult de o săptămână. Specialiștii recomandă această salată medicament pentru anemie, dar și pentru a menține inima sănătoasă. De asemenea, salata de sfeclă protejează ficatul și ține departe cancerul.
Consumată în stare crudă, stimulează creierul
Dacă vreți să consumați sfecla în stare crudă, este o alegere excelentă. Sucul presat la rece vă dă energia de care aveți nevoie atunci când faceți sport. De asemenea, sfecla conține și betaină, o substanță folosită în tratamentele pentru depresie dar și triptofan, care ajută la relaxarea sistemului nervos și stimulează creierul.
În cazul în care suferiți de constipație, consumați o cană cu sfeclă rasă pe zi și veți uita că ați avut vreodată această problemă. Aceasta legumă este recunoscută ca fiind o bogăție de vitamina A, de aceea este bună pentru sănătatea ochilor, ajutând la prevenirea degenerescenţei maculare, o boală oftalmologică desosebit de gravă. Persoanele care vor să dea jos colăceii de pe burtă, trebuie să includă sfecla în meniul zilnic.
Sursă foto: kanal D
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook