Simona Ionescu / Redactor Șef

Salcia sfințită de sărbătoarea Floriilor, un dar sfânt. Ce fac românii cu această plantă. Și Piedone respectă obiceiul

Salcia sfințită de sărbătoarea Floriilor, un dar sfânt. Ce fac românii cu această plantă. Și Piedone respectă obiceiul
Sute de credincioși au participat în sâmbăta la procesiunea în cinstea sărbătorii Floriilor, sărbătoare premergătoare sfintei Învieri a Domnului. Printre cei prezenți s-au numărat și Cristian Popescu Piedone și fiul său, noul edil al Sectorului 5.

Procesiunea de Florii de sâmbătă, 12 aprilie, la care au participat sute de credincioși, unde a fost văzut și Cristian Popescu Piedone alături de fiul său Vlad, primarul Sectorului 5, a început la Mănăstirea Radu Vodă și s-a încheiat la Patriarhia Română. Ce fac românii cu salcia sfințită de preoți, conform tradiției!

„Garanția sufletului e asigurată”

Șeful ANPC, îmbrăcat sobru, la costum, a fost în centrul atenției la procesiunea de Florii. Oamenii i-au dăruit coronițe de salcie, ramuri de salcie și flori l-au îmbrățișat cu bucurie. Cristian Popescu Piedone și-a făcut sfânta cruce și a salutat preoții cu un „Sărut mâna” din tot sufletul.

La un moment dat, unul dintre preoți, a ieșit din rând și i-a dăruit lui Piedone o carte și mai multe ramuri de salcie, având și un mesaj. „Garanția sufletului e asigurată. Să dați tuturor, inclusiv domnului cu ochelari”, a spus preotul. Fostul primar al sectorului 5 i-a răspuns cu „Doamne ajută”.

Salcia sfințită protejează locuința

La sate, ramurile de salcie sunt puse în colțurile ogoarelor sau la intrarea în grajduri pentru a proteja animalele de spiritele rele. Pentru ca apa să fie mereu curată și binecuvântată de Dumnezeu, se obișnuiește ca o ramură de salcie să pună lângă fântână.

Potrivit unui vechi ritual, oamenii se încing la mijloc cu salcie, pentru a alunga reumatismul și durerile de spate. Oltenii pregătesc un ceai din muguri de salcie sfințită pentru a trata durerile de cap. Atât copiii, cât și animalele sunt atinse cu salcia sfințită, ca să fie feriți de boli.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri