Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbătoarea actriței Maia Morgenstern. „Dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului”

Sărbătoarea actriței Maia Morgenstern. „Dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului”
În urmă cu 20 de ani, marea actriță din România a fost invitată de Mel Gibson să o joace pe Fecioara Maria în filmul său „Patimile lui Hristos”. A ajuns cunoscută la nivel internațional. Azi e Sfânta Maria și e sărbătoarea Maiei.

Când actrița Maia Morgenstern se afla pe platourile de filmare cu regizorul Mel Gibson și o interpreta pe Fecioara Maria, în trupul ei creștea fetița ei Isadora. Parcă Dumnezeu îi trimisese un semn că face bine ce face.

Despre momentele de atunci, despre experiența ei cu mari profesioniști ai filmului. Maia Morgenstern a vorbit, sâmbătă, la conferinţa „Urmează-ţi visele, transformă-şi viaţa” din cadrul SMArtFest.  Actrița a spus răspicat că a rămas cu bucuria de a fi participat la un proiect de mare anvergură şi cu bucuria de a fi fost aleasă.

Sărbătoarea actriței Maia Morgenstern. „Dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului”

„Au trecut 20 de ani fix, au trecut 20 de ani pentru că Isadora, iezişorul cel mic, se afla aici, undeva sub inimioara mea. Vorbesc despre ‘The Passion of the Christ’ cu mare emoţie, cu bucurie, cu mândrie. Filmul a fost întâmpinat de o adevărată volbură de controverse şi nu ascund faptul că a fost multă suferinţă la vremea aceea, prin întreaga controversă, dar lucrurile s-au aşezat cumva. Rămâne însă bucuria de a fi participat la un asemenea proiect de asemenea anvergură, rămâne bucuria de a fi fost aleasă”, a spus Maia Morgenstern.

Referindu-se la regizorul filmului, Mel Gibson, actriţa a arătat că a rămas profund impresionată de respectul deosebit cu care acesta îi trata pe toţi cei care participau la realizarea producţiei, indiferent care era rolul lor pe platoul de filmare.

Maia Morgenstern afirmă că Mel Gibson a decis să-i trimită scenariul filmului după ce a văzut pelicula „A şaptea cameră” şi a întrebat-o dacă îi place.

„Am citit scenariul şi m-a întrebat apoi dacă mi-a plăcut scenariul. Păi dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului. Faptul că mi s-a adresat în felul ăsta, că a fost interesat care este părerea mea, opinia mea, a fost un gest de mare respect, de mare consideraţie. A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot”, a arătat actriţa, potrivit Agerpres.ro.

Mel Gibson i-a făcut pe actori să-și înțeleagă rolurile

Ea a relatat că Mel Gibson i-a ajutat pe actori să se transpună complet în pielea personajelor.

„Ne-a explicat şi am încercat împreună să înţelegem împreună, să dobândim şi să transmitem dimensiunea universală, universalitatea, ceea ce înseamnă dragostea de mamă, iubirea şi suferinţa unei mame ce-şi vede copilul sacrificat şi asta cred că este valabil oricând, oriunde pe toate continentele, în toate timpurile, în toate vremurile, după toate culorile, după toate normele, după toate preceptele”, a mai afirmat Maia Morgenstern, conform aceleiași surse.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre