Simona Ionescu / Redactor Șef

 Sârbul nu se lasă! Mesaj liderului ATP

 Sârbul nu se lasă! Mesaj liderului ATP
Tenismanul Novak Djokovici, liderul mondial ATP, a avut un mesaj dur către toți cei care l-au criticat zilele acestea. Amintim că sârbul a organizat o competiție demonstrativă, Adria Tour, în urma căreia el, soția sa, dar și alți trei colegi de circuit, s-au îmbolnăvit de COVID- 19.

Alături de Djokovici s-au infectat cu SARS Cov-2 și colegii săi Corici, Dimitrov sau Troicki. Pe lângă aceștia, s-au mai infectat Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovici), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), soția însărcinată a lui Troicki, Goran Ivanisevici (antrenorul lui Nole), dar și soția acestuia, Jelena, cu care are împreună doi copii.

Criticat dur pentru cele întâmplate, Djokovici a reacționat: ”Bărcile nu se scufundă din cauza apei care le înconjoară, ci din cauza apei care intră în ele. Nu da voie celor din jur să te afecteze și să te tragă la fund”, a scris marele jucător sârb pe pagina sa de Twitter, citându-l pe Patriarhul Pavle, al Serbiei, binecunoscut pentru înțelepciunea sa. Pe contul său de Instagram, sportivul a lăsat un mesaj emoționant.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Mai mult, sportivul și-a cerut scuze de la fani și apropiați, spunând că el credea că epidemia era pe final, și că nu mai exista niciun pericol de îmbolnăvire. El a mai spus că speră să nu aibă nimeni de suferit în urma întâmplărilor din Serbia și Croația.

Adria Tour este un turneu de tenis organizat de Novak Djokovic care trebuia să se dispute în patru țări: Serbia, Croația, Bosnia Herțegovina și Muntenegru. Primele două etape au avut deja loc. Prima a avut loc la Belgrad, unde s-a bucurat de un succes imens, peste 4.500 de spectatori aflându-se în tribune.

Imaginile cu publicul au devenit virale, atrăgând critici severe din toată lumea. Dominic Thiem a câștigat marele trofeu la Belgrad. La etapa de la Zadar, finala nu a mai apucat să se dispute pentru că Grigor Dimitrov tocmai anunțase că s-a îmbolnăvit de COVID-19, astfel că, în urmă cu șase zile, Djordje Djokovic, fratele mai mic al lui Novak, a anunțat că Adria Tour este oficial anulat.

Sursa foto: Instagram / Djoknole

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre