Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal cu Monica Tatoiu, fostă profesoară de matematică, după ce și-a exprimat opinia despre greva din educație

Scandal cu Monica Tatoiu, fostă profesoară de matematică, după ce și-a exprimat opinia despre greva din educație
În contextul grevei generale pe cadrele didactice au făcut-o, fosta profesoară de matematică Monica Tatoiu și-a spus punctul de vedere.

Cuvintele celebrei afaceriste i-a deranjat pe internauți, iar mesajele au curs pe bandă rulantă. Iată ce au avut de obiectat.

„Ca să fim cinstiți trebuie ca atunci când vorbim de salarizarea în învățământ să analizăm structurarea activității. Norma didactică este 18 ore la catedră, săptămânal. În medie. Ce se întâmplă cu diferența până la 40 de ore cât muncește un casier la supermarket. Ce se întâmplă în vacanțele elevilor. Sunt mai multe zile decât media de 21 cât are un angajat în alt domeniu.

„Iar o să supăr multă lume”

Pe vremuri orele de la clasă trebuiau completate cu ore de cercuri, ore de pregătire în cluburile sportive, cor, excursii, activități de pregătire a actului de predare-evaluare.

Monica Tatoiu a pus sare pe rană. A ieșit scandal

Trebuie clarificată normarea activității în acest mediu de activitate, pentru a compara mere cu mere și nu mere cu pere. Așa cum se calculează factura la un consultant sau avocat. Iar o să supăr multă lume. Și la doctori ar trebui să evaluăm în același context”, au fost cuvintele Monicăi Tatoiu.

„Cucoana asta vrea să vindem parfumuri după orele de predare”

Internauții, majoritatea cadre din învățământ, au fost extrem de deranjați de vorbele afaceristei și au trimis imediat mesaje dure. „Cucoana asta vrea să vindem parfumuri după orele de predare”, „Rușine, rușine, rușine să-ți fie Tatoiu”,

„Madam Mafalda, expertă în învățământul românesc. De ce ai plecat din sistem? De unde ști ce face un profesor în cele 40 de ore săptămânal?”,

„Până la urmă prestăm aceleași servicii ca un vânzător de la supermarket… pertinentă observație”,

„Un casier nu ia cu el lucrări de corectat acasă, teste de elaborat, lecții de pregătit, părinți cu care sa discute la telefon, cursuri de urmat și altele…, după orele de muncă are viata lui. Și… este adevărat, un casier are salariul mai mare decât al unui profesor!”, au fost câteva dintre mesajele celor care au fost supărați după comentariul Monicăi Tatoiu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre