Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal imens în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis, o fostă gimnastă face acuze grave

Scandal imens în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis, o fostă gimnastă face acuze grave
E scandal în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis, după ce a fost acuzat de abuz. Acum, o fostă gimnastă face acuze și cere investigație separată.

John Geddert, fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică artistică a SUA, campioană olimpică în 2012, s-a sinucis, la câteva ore după inculparea sa pentru „muncă forţată” şi agresiuni sexuale asupra sportivelor din Michigan, a anunţat justiţia acestui stat american. Acest lucru a declanșat un adevărat scandal în echipa de gimnastică a SUA.  Procurorul anunţase în cursul aceleiași zile că fostul antrenor, în vârstă de 63 de ani, era judecat pentru abuzuri fizice, verbale şi sexuale. Toate acestea asupra a 20 de tinere care se antrenau la clubul pe care îl deţinea, Twistars.

La același club lucrase și Larry Nassar, medicul lotului american de gimnastică, condamnat la închisoare pe viaţă în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

John Geddert era acuzat și că a minţit poliţia. În special negând că ar fi ştiut de agresiunile sexuale comise de Larry Nassar asupra gimnastelor de la clubul său. Faptele s-au petrecut între 2008 şi 2018. 

Scandal în echipa de gimnastică a SUA. O fostă gimnastă face acuze grave

Scandal în echipa de gimnastică
Aly Raisman

Printre victimele celebre ale medicului Nassar se numără Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas, toate trei medaliate olimpice cu aur. Într-o serie de postări pe Twitter, Aly Raisman a criticat dur gimnastica SUA și a acuzat organizația că ”ascunde mizeria sub preș”. Fosta gimnastă a menționat că intenționează să ceară o investigație separată. 

Nassar, în vârstă de 26 de ani, a povestit că organizația de gimnastică nu le-a protejat pe ea și colegele ei. Acestea au fost obligate să călătorească singure cu Nassar și Geddert de multe ori. ”În calitate de minor în echipa națională, a trebuit să călătoresc frecvent (fără părinții mei) sub supravegherea Gimnasticii SUA. Printre adulții „responsabili” se numărau John Geddert, Marvin Sharpe, Steve Penny și Larry Nassar ”, a scris ea. 

”Infracțiunile cu care au fost acuzați aceștia includ conduita sexuală criminală, molestarea copiilor, distrugerea probelor și agresiunea sexuală. Pentru o organizație care timp de peste 15 ani a spus că siguranța este prioritatea numărul 1, acesta este un eșec imposibil de imaginat. De ce nu există o investigație separată? Câți copii trebuie să mai sufere?”, a încheiat Nassar. 

Foto: Facebook

Ce înseamnă dacă visezi un cal. Toată lumea ar vrea!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre