Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal imens pe internet. Cătălin Tolontan și-a bătut joc de tricolorii care au învins Slovacia, punctează Dan Andronic

Scandal imens pe internet. Cătălin Tolontan și-a bătut joc de tricolorii care au învins Slovacia, punctează Dan Andronic
Valuri de reproșuri și furie a iscat cunoscutul jurnalist Cătălin Tolontan, pe internet. Remarca sa în legătură cu meciul de ieri seară al Tricolorilor nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Este un adevărat scandal pe internet împotriva lui Cătălin Tolontan, după ce cunoscutul jurnalist sportiv a contestat lovitura de pedeapsă acordată României în meciul de seara trecută cu Slovacia.

Așa cum știți, a fost un meci greu, trăit cu maximă intensitate de românii de pretutindeni, după cum remarcă și Dan Andronc într-un articol din EVZ.ro. „Mai ales după primul gol al partidei, pe care echipa noastră l-a încasat. După acel gol, părea că totul se va duce de râpă, și că românii vor trăi din nou același scenariu ca și la meciul precedent”.

Valuri de furie au fost declanșate pe internt în urma postării jurnalistului Cătălin Tolontan (Instagram)

Apoi, în minutul 35 al partidei, Ianis Hagi a pătruns în partea dreaptă a careului advers, încercând să-l dribleze pe Hancko. Fundașul slovac l-a agățat pe mijlocașul român în afara careului, la câțiva centimetri de linie, iar arbitrul neamț Daniel Siebert a acordat lovitură liberă pentru „tricolori”.

„SĂ FIE PRIMIT! De ce nu trebuia acordat penalti

Cătălin Tolontan, cunoscut ziarist sportiv, a comentat faptul că faza a fost analizată din camera VAR. Arbitrul Bastian Dankert, tot din Germania, a observat un al doilea contact între cei doi jucători în careu. Drept urmare, l-a informat pe arbitrul „central” că se impune lovitură de pedeapsă pentru România.

Tolontan a iscat un adevărat scandal considerând penalti-ul „o pomană” făcută de arbitru. Jurnalistului, pesemne i s-a părut o oportunitate excelentă de scandal, și de atragere a atenției, în contextul în care la meciul Slovacia-România se uitau milioane de oameni. A fost o mișcare de marketing, iar jurnalistul Dan Andronic detaliază exact de ce, în articolul pe care îl puteți citi integral pe EVZ.ro. Acolo sunt reproduse și comentarii ale internauților, unele foarte dure la adresa lui Tolo.

Amintim că ziaristul sportiv Cătălin Tolontan, a pus, pe pagina sa de Facebook, imediat după această fază, un text provocator: „SĂ FIE PRIMIT! De ce nu trebuia acordat penalti la faultul asupra lui Ianis Hagi”. Cu link spre un articolul care explica faptul că România nu merita acea lovitură de la 11 metri.

Precizăm pentru cârcotași că am scris că România a învins Slovacia pentru că, deși meciul s-a terminat cu scorul de 1 la 1 – știe toată lumea! – România s-a calificat pe locul 1 în grupă, având golaveraj mai bun ca echipa slovacilor.

Sursa foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre