Simona Ionescu / Redactor Șef

Scăpați de musculițele negre cu cele mai bune remedii naturale. Ponturi sigure și eficiente

Scăpați de musculițele negre cu cele mai bune remedii naturale. Ponturi sigure și eficiente
Odată cu temperaturile ridicate, aproape că nu mai există români care să nu se plângă că locuința le-a fost invadată de musculițe negre, care nu mai dispar. Există remedii naturale care vă ajută!

În cele mai bune cazuri, musculițele negre ajung în jurul becurilor de la lustre și acolo mor. Iată cele mai bune remedii pentru a scăpa de probleme. Iată câteva remedii extraordinare.

Fac parte din categoria musafirilor nepoftiți și la prima vedere nimic nu funcționează pentru a scăpa de musculițele negre. Gospodinele trebuie să știe că există remedii, capcane care le pot veni de hac insectelor mici atrase de umiditate, alimente vegetale, lichide și alte lucruri fermentate.

Musculițele negre, spun specialiștii, trăiesc în jur de 15 zile și se reproduc foarte repede. În plus nici o plasă de țânțari nu le poate ține piept, pentru că sunt foarte mici și trec prin ochiurile acestora.

Nu lăsați în casă mâncare, dulciuri, fructe, apă în cană

Pentru a preîntâmpina să aveți o invazie de musculițe negre, nu lăsați niciodată pe masă alimente perisabile. Mirosul și procesul de coacere le va atrage. Puneți totul la frigider și rețineți că musculițele se reproduc și trăiesc la o temperatură de 20-25 de grade Celsius.

Remedii naturale pentru a scăpa de musculițele negre

Musculițele negre sunt atrase și de condimente și băuturi, zahăr și dulcuiri, vin și miere. Nu lăsați în casă nici pahare sau căni cu apă și verificați cât puteți de des borcanele, găleata de la mop, scurgerile de la chiuvete și cadă și orice altă zonă predispusă adunării apei sau umezelii.

Remedii eficiente cu bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai bune remedii care vă scapă de musculițele negre este bicarbonatul de sodiu. Curățați coșul de gunoi cât mai des și lăsați în interior bicarbonat și veți vedea diferența. De asemenea, curățați bine suprafețele cu apă caldă în care ați pus câteva picături de ulei de arbore de ceai, mentă și eucalipt și musculițele vor fugi. Puteți pune ingredientele de mai sus în recipiente și lăsați în casă.

Folosiți ulei de pin și oțet

Puteți să scăpați de musculițe punând oțet de mere într-un castron în care adăugați câteva picături de detergent de vase. Vor fi atrase de miros și vor intra în acest amestec. După ce s-au strâns, goliți vasul și înlocuiți amestecul. Puteți să înmuiați dischete în ulei de pin pe care să le așezați prin casă și musculițele vor pleca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre