Simona Ionescu / Redactor Șef

Schimbări în linia de succesiune la tronul regal al Marii Britanii. Ce o așteaptă pe regina Camilla în cazul decesului regelui Charles

Schimbări în linia de succesiune la tronul regal al Marii Britanii. Ce o așteaptă pe regina Camilla în cazul decesului regelui Charles
După încoronarea de pe 6 mai 2023 s-au schimbat multe lucruri în familia regală. Toată lumea se întreabă acum ce se va întâmpla cu Camilla, dacă regele Charles moare înaintea ei.

Au început să fie puse tot mai multe întrebări despre viitorul monarhiei de când regele Charles a fost pus pe tronul Marii Britanii.

Potrivit legilor actuale din Marea Britanie, primul pe linia succesorală este prințul William, duce de Cambridge. El este urmat de prințul George de Cambridge, prințesa Charlotte de Cambridge, prințul Louis de Cambridge, prințul Harry, duce de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor și Lilibet Mountbatten-Windsor. Asta înseamnă că, în cazul decesului regelui Charles, pe tron va urca fiul mare al său, William.

Camilla și Charles, mai fericiți ca niciodată

Ce se va întâmpla cu regina Camilla

Camilla nu mai este regină consoartă după încoronarea din 6 mai și dacă regele Charles nu va mai fi printre noi, își va păstra titlul de regină. Nu va mai avea însă drepturi depline ca acum, ci va trece la titlul de „regină văduvă”. Locul ei va fi ocupat atunci de Kate Middleton, dar Camilla va avea un rol important în familia britanică.

Camilla, într-unul dintre cele mai importante momente ale vieții

Specialiștii spun că odată ce William va fi la conducerea Marii Britanii, casa regală britanică va intra într-o eră a modernismului. De altfel, Kate și William au demonstrat că vor face acest lucru, fiind mult mai aproape de locuitori și acordând un rol important social media.

Camilla i-a atras pe bărbați ca un magnet

Considerată cea mai faimoasă amantă regală a secolului al XX-lea, prietenii spun că regina Camilla i-a atras întotdeauna pe bărbați ca un magnet, deși nu făcea nici un efort. Camilla s-a născut într-o familie bogată și a fost crescută pentru a deveni soția unui bărbat important. A studiat la celebra școală Queen’s Gate din South Kensington, unde au învățat multe dintre femeile cu titluri nobiliare.

Camilla și Charles, în tinerețe. N-au putut rezista unul fără celălalt

„Avea mereu câte un prieten”

Câteva colege de școală au declarat la un moment dat că reginei i se spunea Milla și era „doar o tipă de treabă, dintr-o bucată şi demnă de încredere, foarte simpatică şj populară. (…) avea un anumit farmec. Compensa prin caracter ceea ce îi lipsea din înfăţişare. Era „inteligentă şi plină de umor; avea mare succes la băieţi… Putea vorbi cu ei despre lucrurile care le stârneau cel mai viu interes. Avea mereu câte un prieten.”

Charles s-a îndrăgostit nebunește de ea, fiind atras de firea ei pozitivă, faptul că nu avea pretenții și, în plus, iubea la fel de mult caii și viața la țară ca și el, fiind totodată cucerit de nopțile fierbinți petrecute împreună. Charles și Camilla s-au căsătorit pe 5 aprilie 2005.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre