Simona Ionescu / Redactor Șef

Se complică dosarul „Dan Diaconescu abuzând două minore”. Este implicat și un polițist

Se complică dosarul „Dan Diaconescu abuzând două minore”. Este implicat și un polițist
Schimbări neașteptate în dosarul în care fostul patron OTV, Dan Diaconescu, este acuzat că a întreținut relații amoroase cu două minore din Constanța. Fetele și-au schimbat declarația în timpul procesului.

Întorsătură neprevăzută în dosarul în care Dan Diaconescu e acuzat de relații amoroase cu două minore. Noile declarații ale fetelor schimbă tot.

Minorele vor fi cercetate pentru mărturie mincinoasă

Fetele au mărturisit că au fost obligate să se prostitueze de către un polițist care le-a pus apoi să se mute la București pentru a fi aproape de Dan Diaconescu.

În aceste condiții, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța s-a autosesizat, iar fetele vor fi cercetate pentru mărturie mincinoasă. În același timp e posibil să fie deschisă o anchetă pe numele polițistului în cauză.

Evenimentul s-a petrecut în 2020, când Diaconescu se afla sub  supraveghere

În 2020, anchetatorii spuneau că Dan Diaconescu ar fi întreținut reporturi intime cu o fată despre care știa că are vârsta de 15 ani. Fostul patron al OTV ar fi scos din buzunar sume cuprinse între 300-400 lei.

Faptele ar fi avut loc când Diaconescu se afla sub supraveghere, în cadrul eliberării condiționate. Conform legii, pedeapsa pentru un act sexual cu un minor se pedepsește cu închisoare între 3-10 ani. Dacă va fi găsit vinovat de recidivă postexecutorie, pedepsele se majorează cu jumătate.

Se știa că Dan Diaconescu a fost șantajat de un grup

Reamintim ceea ce scria în aprilie 2023 Rețete și Vedete despre noutățile care au apărut în dosar. Este important pentru că de atunci am aflat informații care dădeau un alt curs anchetei.

În fapt, Dan Diaconescu a fost „terorizat” ani de zile de un grup de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, care susțineau că l-au filmat în timpul unei partide de sex cu o tânără de 15 ani. Fata practica prostituția și „prietenii” acesteia au acționat ca adevărați pești pentru ea, pentru sora ei geamănă, dar și pentru o altă tânără despre care susțin că era virgină. Virginitatea acesteia a fost, declară ei, scoasă la vânzare pentru jurnalist, dar nici tranzacția, nici actul în sine, nu s-au mai petrecut.

Cei 7 tineri care au încercat să-l stoarcă de bani pe Dan Diaconescu au spus în fața procurorilor că fostul patron al OTV s-a văzut cu minora de la Constanța de mai multe ori, însă au reușit să-l filmeze doar o singură dată, cu o cameră ascunsă.

„Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”

În 2015, Dan Diaconescu a avut ale probleme cu legea, fiind condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce l-a șantajat pe fostul primar al comunei Zărand, Ion Moț. Dar și pe fostul afacerist Paul Petru Țârdea.

„Cred că nici un român nu mai are acum încredere în justiție.

Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid și pe mine”, a mărturisit jurnalistul, după ce a fost scos cu cătușele, din vila sa din cartierul Primăverii. Diaconescu a executat 2/3 din pedeapsă, fiind eliberat din închisoare pe 29 noiembrie 2017.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri