Simona Ionescu / Redactor Șef

Se construiește primul hotel din Cosmos. Când se vor face primele rezervări

Se construiește primul hotel din Cosmos. Când se vor face primele rezervări
Începe construcția primului hotel spațial care ne va permite să ne petrecem vacanțele în Cosmos, pe orbita joasă a Pământului. Deja se știe când va avea loc inaugurarea.

Veste mare pentru amatorii de senzații tari: se construiește primul hotel din Cosmos. Dar vestea e alta.  Nu mai e așa mult până ce va fi gata.

Investitorii, grupul Orbital Assembly, susțin că în acest deceniu vor demara lucrările de construcție a stației Voyager, în anul 2025. Aceștia estimează că în cel mult doi ani, până în 2027, stația interstelară va deveni funcțională. Aceasta va fi amplasată pe orbita joasă a Pământului. Compania a fost înființată în urmă cu trei ani, însă își propune un proiect mai mult decât îndrăzneț.

Se construiește primul hotel din Cosmos

Un robot pe nume STAR (Structure Trust Assembly Robot) este programat să construiască rama Voyager pe orbită. Lucrările vor începe imediat ce compania finalizează unele teste legate de gravitație. Până în prezent nu au fost dezvăluite costuri de construcție, informează Evenimentul Zilei.

Imaginile virtuale realizate în cadrul proiectului arată că primul hotel realizat de oameni în Cosmos  va avea forma unei roți gigantice. Aceasta va avea patru spite în formă de X care se vor uni într-o zonă centrală. Camerele de locuit sunt amplasate pe această roată, iar spițele sunt culoare de circulație. Acestea fac legătura între diferitele zone ale stației spațiale.

Vizitatorii nu vor plăti doar pentru a se bucura de peisajul stelar. Hotelul spațial va avea o serie de facilități precum restaurante tematice, centru de sănătate, cinematograf, săli de sport, biblioteci, locuri de concerte, saloane și baruri. Hotelul va avea o capacitate de 400 de persoane.

Se construiește primul hotel din cosmos. Când se vor face primele rezervări

Grupul Orbital Assembly speră ca o parte din spațiile hotelului să fie vândute către diverse entități sau agenții guvernamentale. Aceștia iau în calcul și posibilitatea ca stația să fie folosită ca centru de pregătire pentru astronauți. De asemenea, Orbital Assembly oferă spații spre vânzare celor care vor să dețină o locuință în spațiul cosmic.

Când se vor face primele rezervări

Stația spațială va înconjura Pământul la fiecare 90 de minute, iar rotația cercului va genera o gravitație artificială. „Aceasta va fi următoarea revoluție industrială”, a declarat John Blincow, fondatorul Fundației Gateway, care va conduce unele dintre capsulele Voyager, potrivit Daily Mail.

Peste doar cinci sau șase ani, ne vom putea petrece vacanțele în spațiul cosmic. Primul hotel spațial va fi inaugurat până în anul 2027, conform New York Post.

Sursa foto: YouTube

Exclusiv. Ilie Năstase s-a decis: divorțează de Ioana la tribunal. Vrea să-și recupereze din avere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre