Indonezienii din provincia Sulawesi de Nord nu țin cont de nicio recomandare și vânează în continuare lilieci din păduri, folosind plase și cârlige, pentru a-i vinde mai apoi la piață, unde sunt pregătiți de consum. Într-o piaţă de animale sălbatice din Indonezia, liliecii sunt încă în meniu, iar populația se înghesuie să cumpere mamiferele înaripate.
În ultimul an, liliecii, considerați o delicatesă în numeroase restaurante ale lumii, au ieșit din meniu. Cererea a scăzut din cauza legăturii dintre ei și potențialul de transfer de coronavirus. Între timp însă, piaţa Langowan din Indonezia este binecunoscută pentru oferta de carne exotică, aici fiind la vânzare carne de şarpe, şopârle sau șobolani. Plus lilieci pe alese.
„Cumpărătorii s-au temut să mănânce carne de liliac. Dar treptat, deoarece avem moduri diferite pentru a o găti, nu se mai tem. Recent comerţul a revenit la normal”, a declarat managerul unui restaurant pentru Business Insider. El a adăugat însă că nu există controale asupra cărnii de liliac vândute pe piaţă, în ciuda faptului că în țări de pe același continent, consumul și tranzacționarea acestor animale au fost strict interzise.
Potrivit experţilor, o piaţă în care diferite specii sunt aduse şi sacrificate într-un mediu neigienic este mediul ideal pentru răspândirea virusurilor și a bolilor, în general.
„Este probabil ca ceea ce s-a întâmplat în Wuhan să aibă loc în Indonezia.Situaţia din Wuhan în care coronavirusul a devenit pandemic, este aproape similară cu ceea ce se întâmplă în Indonezia, unde există atât de multe pieţe de animale sălbatice. Toate aceste lucruri pot crea un rezervor pentru multe tipuri de boli”, a avertizat Raden Wasito, profesor de medicină veterinară la Universitatea Gadjah Mada.
Amintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încă investighează pentru a determina originea exactă a noului coronavirus SARS CoV-2, care se face responsabil de maladia momentului, COVID-19. Liliecii sunt un suspecții principali, putând transfera virusul către oameni prin intermediul unor alte animale gazdă cu care au intrat în contact.
Sursa foto: Pixabay, Business Insider
Pandemia ne schimbă. Un sfert din români au făcut gestul acesta neașteptat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook