Simona Ionescu / Redactor Șef

Sebastian Stan, de la „un monstru” la un actor frumos din România, care a câștigat „Ursul de argint” la Berlin

Sebastian Stan, de la „un monstru” la un actor frumos din România, care a câștigat „Ursul de argint” la Berlin
Parcursul cinematografic al lui Sebastian Stan este unul admirabil. Actorul de la Hollywood de origine română a marcat o nouă realizare în cariera sa. Sebastian Stan a trecut de la “un monstru” la actorul care a câștigat „Ursul de argint” la Berlin.

Născut în România, Sebastian Stan a fost crescut doar de mama sa, după divorțul părinților, care a survenit când avea numai 2 ani. La vârsta de opt ani, a ajuns, împreună cu mama sa, la Viena, unde Georgeta Orlovschi, a fost angajată ca pianistă. Ulterior, pe când avea 14 ani, actorul de origine română s-a mutat în Statele Unite alături de mama sa, ceea ce avea să-l ducă pe drumul celebrității la Hollywood. Iată cum a ajuns Sebastian Stan de la „un monstru” la actorul frumos premiat cu „Ursul de argint”!

Sebastian Stan a fost unul dintre marii câștigători la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Acesta a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare în rol principal în filmul „A different man” (trad. Un om diferit): „Sunt foarte bucuros și onorat să primesc acest prestigios premiu. Este primul meu festival european și, pentru un băiețel din România, este foarte important pentru mine. Așa că vă mulțumesc”, a spus Sebastian Stan după ce a primit premiul pe scenă.

A purtat proteză facială pe străzile din New York

Sebastian Stan a fost de nerecunoscut în filmul care i-a adus Ursul de Argint.
Foto: Instagram

Filmul este cu o comedie neagră, în care Sebastian joacă rolul unui actor aspirant care suferă de neurofibromatoză, o boală care îi deformează chipul. În urma unui tratament miraculos, își recapătă trăsăturile, dar viața lui se duce de râpă.  Pentru acest rol, care i-a adus râvnitul premiu, actorul și-a dat toată silința să aibă o interpretare de excepție. 

Sebastian Stan
În filmul premiat la Berlin, Sebastian Stan a apărut și cu fața lui

În timpul filmărilor, Sebastian Stan a purtat o proteză facială prin New York, pentru a intra în pielea personajului. Se pare că tactica a dat roade, căci Stan este aproape de nerecunoscut în film, după cum se poate observa cu ochiul liber. Peter Debruge de la Variety a scris în recenzia sa că filmul „se întreabă ce înseamnă să fii ‘normal,’ și dacă, dacă am putea băga o baghetă magică și ‘corecta’ acele abateri care ne deosebesc, acest lucru este cu adevărat ceva ce ne-am dori.”

Înainte de Berlinale, filmul a debutat la Festivalul de la Sundance, acolo unde a fost foarte bine primit, atât de audiență cât și de către critici. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre