Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele New York-ului. Legenda spune că aceste uși duc spre regate magice

Secretele New York-ului. Legenda spune că aceste uși duc spre regate magice
New York poate fi visul unui călător! Oameni de culturi diferite, arhitectură, mâncare delicioasă, muzee uimitoare. Dar și multe secrete pe care acest oraș le are.

V-ați gândit cum ar fi să experimentați cele mai minunate privești din Manhattan? Ce spuneți dacă ați descoperi locuri secrete din New York, care vă vor ajuta în următoarea călătorie? E de ajuns să citiți articolul de față.

Locul unde puteți face cea mai inedită cerere în căsătorie

Extraordinara stație de metrou Old City Hall

La coborârea în zona inferioară a gării Grand Central Station se află unul dintre secretele deschise ale New York-ului, pe care orice vizitator trebuie să îl încerce. Stați cu fața la colțul arcadelor și rugați o persoană dragă, un prieten sau un străin oarecare să stea pe partea opusă a arcadelor.

În mod surprinzător, chiar și atunci când vorbiți la un volum normal, vocea dumneavoastră va ajunge direct la urechea destinatarului aflat de cealaltă parte a arcadelor. Acest mic spațiu a devenit un loc foarte cool pentru a surprinde o persoană dragă cu o cerere în căsătorie surpriză.

Atingeți Zidul Berlinului

După căderea Zidului Berlinului, părți ale zidului au fost distribuite pe tot globul, iar cinci bucăți au ajuns în orașul New York. Amplasată pe o latură a clădirii McGraw-Hill din New York, cascada de sticlă este situată la doar patru minute de mers pe jos de toată nebunia din Time Square. Există un sentiment copleșitor de a fi în interiorul acestei „cascade”.

Rămășița New York-ului istoric

Spitalul abandonat de variolă

Stația de metrou Old City Hall Subway Station este una dintre cele mai frumoase stații de metrou din New York. Închisă la începutul secolului al XX-lea, vitraliile și arcadele frumoase sunt o rămășiță a New York-ului istoric. Acesta poate fi unul dintre cele mai greu de văzut locuri senzaționale din tot ce se poate vedea atunci când vă aflați în New York.

Iar dacă rămâneți în trenul 6 în timp ce acesta se întoarce, s-ar putea să prindeți o priveliște rară a acestei stații frumoase. În anumite ocazii speciale, MTA Transit Museum poate organiza, de asemenea, tururi speciale ale stației, ceea ce vă permite să vă bucurați cu adevărat de această piesă magnifică a istoriei orașului New York.

Spitalul abandonat din cauza variolei

Organizația Națiunilor Unite

Construit pe Insula Roosevelt, spitalul abandonat din cauza variolei a fost lăsat neatins de când au plecat ultimii săi „locuitori”. Este o amintire sinistră a problemei endemice pe care a reprezentat-o variola în multe dintre cele mai mari orașe ale lumii.

Create de artista, Cynthia von Buhler, există zeci de uși micuțe care sunt răspândite în tot orașul New York. Una dintre acestea se poate vedea chiar și pe un stâlp de iluminat. Legenda spune că aceste uși se deplasează și se crede că ar duce spre regate magice de basm.

Cei mai mulți oameni nu sunt familiarizați cu Sala de Meditație de la Națiunile Unite, dar este complet gratuită și deschisă publicului pentru a o vizita (sub rezerva controalelor de securitate de tip aeroport). Este o modalitate excelentă de a vedea o mică parte din clădirea iconică a ONU.

Sursă foto: handluggageonly.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre