Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț important de la șeful Casei de Pensii. Ce se întâmplă cu biletele de tratament din 2024

Anunț important de la șeful Casei de Pensii. Ce se întâmplă cu biletele de tratament din 2024
Chiar dacă datele oficiale arată că de la bugetul de pensii lipsesc 15 miliarde de lei, șeful Casei Naționale de Pensii face anunțul mult așteptat de pensionari, legat de biletele de tratament.

Șeful Casei Naționale de Pensii i-a anunțat pe pensionari că nu vor fi probleme cu distribuirea pensiilor. Și că și în 2024 bunicii vor avea parte de bilete de tratament.

„În 2024 punem la dispoziția pensionarilor 135.000 de bilete

Potrivit informațiilor oferite de Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, actul a fost adoptat în ședință de Guvern. Există o majorare de bani „de la 300 de milioane la 400 de milioane, în fundamentarea bugetului pe 2024”. Daniel Baciu spune că majorarea s-a făcut în urma cererii mari de anul trecut, „cel mai bun an după pandemie”, când nu s-au putut îndeplini toată solicitările.

„În 2024 punem la dispoziția pensionarilor 135.000 de bilete. Am semnat contract cu FDRCM în februarie începem distribuția biletelor”, susține Daniel Baciu. Acesta susține că există și o licitație cu agenții de turism care vor să participe și speră că aceasta va fi încheiată în luna aprilie.

Și anul acesta pensioonarii vor primi alte bilete de tratament.

„Impactul bugetar al creșterii plafonului la 3000 de lei, este 150 milioane pe lună”

Cât privește creșterea plafonului de neimpozitare de la 2000 de lei la 3000 de lei, Daniel Baciu consideră că e o „măsură binevenită pentru pensionari”: „Mi s-a cerut impactul bugetar al creșterii plafonului la 3000 de lei, este 150 milioane pe lună, bani suportați de la bugetul de stat”. În ceea ce privește recalcularea pensiilor, acesta susține că acestea vor crește pentru o mare parte din pensionari.

Pentru că sunt multe dosare complexe cu multe recalculări, se dorește ca pensiile recalculate să fie gata la sfârșitul lunii septembrie, însă e un proces anevoios. După ce finalizarea pensiilor va fi gata, „avem și normele metodologice foarte importante de aplicare a legii”. Daniel Baciu a anunțat că s-a discutat și cu firma care face softul informativ pentru calculul pe noua formulă și totul e sub control. Șeful Casei de Pensii susține că „nici o pensie nu va scădea”, iar pentru „o mare parte din pensionari pensiile vor crește”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre