Simona Ionescu / Redactor Șef

Semnul divin care le-a adus împreună pe Irina Loghin și nașa nepoatei sale. Celebra cântăreață împlinește astăzi 84 de ani. Exclusiv

Semnul divin care le-a adus împreună pe Irina Loghin și nașa nepoatei sale. Celebra cântăreață împlinește astăzi 84 de ani. Exclusiv
19 februarie e o zi importantă pentru doamna cântecului popular românesc, Irina Loghin, care aniversează vârsta de 84 de ani.

A fost și va rămâne una dintre cele mai bune voci ale muzicii populare românești, dar și femeia care pare că a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe.

Cu puțin timp în urmă, părinții spirituali ai Irinucăi, fiica Irinei Loghin, Alina și Romeo, alias formația Alesis, i-au făcut artistei una dintre cele mai frumoase urări, cu ocazia zilei de naștere. Totodată, Romeo a explicat și care a semnul care i-a făcut să înțeleagă că nu vor mai pleca niciodată de lângă vedetă.

Irina Loghin reprezintă pentru noi modelul ideal pentru o româncă: frumoasă, talentată, credincioasă, familistă, mândră, prietenoasă, cu suflet de aur și în deplină armonie cu natura și cei din jur. De mulți ani ne-a devenit prietenă, mamă, soră, confidentă, colegă de scenă și de cântec.

„Au rămas legate în zalele de la costumații”

La nunta noastră a fost cea mare pentru noi, mirii și pentru toți invitații. Când s-au îmbrățișat pe scenă, Alina și doamna Irina, au rămas legate în zalele de la costumații. Am interpretat asta ca un semn divin, ca o naștere a unei prietenii speciale, atât pe scenă cât și în viața de zi cu zi. Și așa a fost, așa rămâne! La mulți ani aleși, Irina Loghin! Vă iubim noi și o țară întreagă!”, au fost cuvintele spuse de partea bărbătească a grupului Alessis.

„Te iubesc, mamă Irina”

Cu toată dragostea pe care i-o poartă, Fuego a postat, la rândul său câteva cuvinte pentru Irina Loghin, pe care a numit-o mamă, mulțumindu-i pentru tot ce a făcut pentru el de-a lungul timpului. „Azi celebrăm ziua de naștere a mamei mele adoptive, legenda românilor, doamna Irina Loghin!

Sigur că-i doresc multă sănătate, liniște, bucurii și tot binele posibil! Împreună am văzut jumătate de planetă, am adunat amintiri, ne-am bucurat de succes și am realizat multe lucruri speciale, în cei 20 de ani de când a luat naștere proiectul „Mama și fiul!”

E cel mai haios om pe care-l cunosc, mereu cu vorbele la ea, cu înțelepciune și cu un fel anume de a face oamenii să o îndrăgească! Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sigur așa va fi și peste multe generații, pentru că a înfrumusețat România, prin vocea sa caldă și prin emoția transmisă!

Eu nu pot decât să-i mulțumesc cu tot sufletul meu, fiindcă am construit împreună un duet de succes, care continuă să aibă admiratori, pentru că am reușit să fim mai mult decât colegi, povățuindu-mă mereu cu sfaturile sale despre cum să faci această profesie dură. Îi doresc ani mulți de viață și de cântec, cu același spirit măreț care-i definește personalitatea și cu noi pe-aproape. Te iubesc, mamă Irina!”, a spus Paul Surugiu.

Irina Loghin a trecut printr-o operație grea

Cu puțin timp în urmă, Irina Loghin a fost operată de hernie de disc, iar în acest moment se recuperează. E o perioadă grea pentru artista renumită pentru faptul că aleargă zilnic și merge zeci de kilometri pe jos. „Au trecut doar 11 zile de la operație, îmi pare rău doar că m-a oprit din drumurile mele.

Eu eram programată marțea trecută la operație, dar lucrurile s-au schimbat un pic. Nu a fost o operație complicată, însă eu nu sunt obișnuită cu operațiile. Durerile de coloană sunt, însă, destul de dureroase. Mi-am găsit puterile măcar să fiu la botezul nepoatei mele. Aveam doar două zile de când m-am operat”, a adăugat cântăreața.

„Nu-mi mai permit să fac așa plimbări dese, câte 10 kilometri cum făceam altădată”

„Recuperarea e recuperarea statului la pat (n.r.: râde). Nu pot să fac altceva decât să mă mișc prin casă. Mă mai mișc, dar mai puțin. Am mai ieșit și pe afară, dar așa, mai rigid, mai strict. Nu-mi mai permit să fac așa plimbări dese, câte 10 kilometri cum făceam altădată sau să alerg cum făceam mai demult.

Recuperarea adevărată vine cam la două săptămâni după operația de hernie de disc. Cu medicamentele am terminat. Perfuziile astea te așază la pat, iar eu nu mai aveam răbdare. Asta a fost cea mai grea parte”, a declarat Irina Loghin pentru Fanatik.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre