Șerban Copoț critică sistemul de învățământ, chiar dacă mama lui e profesor. Gestul curajos a stârnit valuri de reacții

Șerban Copoț critică sistemul de învățământ, chiar dacă mama lui e profesor. Gestul curajos a stârnit valuri de reacții
Profesori, părinți și elevi au sperat până în ultima clipă că se va găsi o soluție și nu se va ajunge la greva generală. Din păcate, situația s-a complicat mult.

Cântărețul și prezentatorul Șerban Copoț a postat cu puțin timp în urmă pe rețeaua de socializare un mesaj în care le cere guvernanților să fie atenți și la un lucru extrem de important pentru copii: programa școlară.

„Da, este nevoie de o mărire de salariu pentru profesorii noştri, însă ce mă întristează este faptul că nu se pomeneşte nimic despre programa școlară în lista de revendicări. Ne plângem de morcov, însă căruța este plină ochi. P.S. nu vreau să se interpreteze în vreun fel tendențios comparația cu măgarii, este doar o expresie artistică. Mama a fost profesor, deci nu este vorba despre lipsă de respect”, a scris Șerban Copoț pe contul său de socializare.

„80% dintre profesori sunt analfabeți cu facultate, notele sub 4 la examenele de titularizare spun totul”

Internauții au fost de acord cu propunerea lui Șerban Copoț, punctând și faptul că guvernanții trebuie să ia în calcul și condițiile din școlile din România. „Eu îi înțeleg pe profesori că au nevoie de salarii decente, dar ar trebui să ceară și condiții în școli, sălile de clasă să fie dotate, să fie microbuze școlare”.

Profesorii au intrat în grevă generală

„Exact, aici este marea problema a învățământului românesc și deasemenea manualele, auxiliarele după care sunt obligați sa lucreze, dacă nu se schimba programa școlară și multe bube din acest sistem se va alege praful de aceste generații”. „Programa ar trebui schimbată pentru că îi încarcă pe copii cu lucruri inutile dar asta nu este o prioritate pentru profesori pentru că ei oricum își fac treaba fiecare cum știe și cum poate”, au spus aceștia.

Pe de altă parte, au existat și fani care i-au pus la colț pe profesori. „Nu, Șerban, nu este nevoie de o mărire de salariu ci de o scădere! 80% dintre profesori sunt analfabeți cu facultate, notele sub 4 la examenele de titularizare spun totul. Profesorii nu își merită salariile”, au spus aceștia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre