Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfâșiat de durere, Erwin o înmormântează pe Tina Turner în Elveția. Vrea să-i fie mereu aproape, ca în viață

Sfâșiat de durere, Erwin o înmormântează pe Tina Turner în Elveția. Vrea să-i fie mereu aproape, ca în viață
Lumea întreagă a așteptat detalii despre înmormântarea Tinei Turner, vedetă pe care o plâng milioane de oameni. Urmează funeralii exclusiviste, la mii de kilometri de locul în care vedeta s-a născut.

Înmormântarea Tinei Turner are loc în Elveția, acolo unde artista și soțul ei,  Erwin Bach, au trăit în ultimii ani. Conform deciziei acestuia, va fi o ceremonie privată de mică amploare, la care participă doar cei mai apropiați prieteni și puține rude. Printre aceștia se numără și celebra Oprah Winfrey, care  a zburat la Zurich cu un avion privat, după cum a aflat în exclusivitate RadarOnline.com.

La mai puțin de 24 de ore după ce a publicat un omagiu emoționant la adresa Reginei Rock ‘n Roll, mogulul media Oprah Winfrey a zburat cu avionul său privat de la Paris, în Elveția, a confirmat o sursă. Winfrey a aterizat joi după-amiază. Ea se afla în Italia în interes de serviciu când Turner a murit la începutul acestei săptămâni.

Tina Turner a trăit în ultimii ani cu un rinichi donat de soțul ei, Erwin Bach

Cântăreața a murit miercuri în casa ei din Küsnacht, Elveția, și va fi onorată în cadrul unei ceremonii funerare private, a declarat purtătorul ei de cuvânt, Bernard Doherty, fără a preciza data. Doar rudele apropiate și prietenii intimi participă la slujbă, a adăugat purtătorul de cuvânt. De aceea, data ceremoniei de înmormântare nu a fost făcută cunoscută.

Tina Turner s-a chinuit în ultimii ani cu mai multe boli

Tina Turner, a cărei moarte a fost anunțată săptămâna trecută, a murit din „cauze naturale”, dar nu au fost date mai multe detalii. Printre problemele sale de sănătate de zeci de ani se numără un accident vascular cerebral, sindromul de stres post-traumatic din cauza căsătoriei abuzive cu fostul ei partener muzical Ike Turner, precum și probleme renale de lungă durată care l-au determinat pe soțul ei Erwin Bach, în vârstă de 67 de ani, să îi doneze unul dintre rinichii săi pentru a-i salva viața în 2017. În acest context, unul dintre reprezentanții ei a declarat miercuri că vedeta a suferit o „boală lungă”.

Oprah i-a fost prietenă intimă Tinei Turner. A fost pe lista invitaților la nunta vedetei

Prezența lui Winfrey în Elveția este cel mai mare indiciu de până acum că Turner, câștigătoare a 12 premii Grammy, își va face ultimul drum în străinătate și nu în Brownsville, Tennessee, unde s-a născut în 1939. Așa cum știți, Tina Turner a trăit în Europa timp de decenii și a renunțat la cetățenia americană la scurt timp după ce s-a căsătorit cu soțul ei, Erwin Bach, în 2013, printre invitații de la nuntă numărându-se și celebra Oprah. Ea și Bach au locuit într-un conac de 77 de milioane de dolari și care se întinde pe 24.000 de metri pătrați, pe malul Lacului Zurich.

Vedeta a știut că nu se mai întoarce în locurile natale nici după moarte

Când a fost întrebată în cadrul emisiunii 60 Minutes despre faptul că toate legăturile ei cu America dispar, odată cu pierderea copiilor, Turner a prevestit unde va fi îngropată, spunând: „Nu cred că mă voi întoarce acasă”.

Și fostul soț al lui Turner, Ike Turner, a murit în decembrie 2007 – la aproape 30 de ani după ce cuplul a divorțat în 1978. Celor doi le supraviețuiesc doi copii: Ike Turner Jr. și Michael Turner.

În 2018, Turner a împrăștiat cenușa regretatului ei fiu, Craig Raymond Turner, în Oceanul Pacific, în largul coastei Californiei, după ce acesta s-a sinucis împușcându-se. Cel de-al doilea fiu al ei, Ronald Turner, a murit în decembrie 2022, în fața casei sale din San Fernando Valley, California după ce a suferit complicații din cauza unui cancer de colon. Nu se știe unde a fost înmormântat.

Cetățean elvețian model, de 10 ani

Tina, născută în Tennessee – pe numele real Anna Mae Bullock – a renunțat la cetățenia americană în urmă cu 10 ani pentru a deveni elvețiană. Municipalitatea din Kusnacht a emis o declarație în care se spune că „Tina Turner a inspirat oameni din întreaga lume cu vocea ei unică și a emoționat mulți locuitori din Kusnacht cu căldura și modestia ei. A fost un cetățean mândru al orașului Kusnacht.

Tina Turner și Erwin Bach s-au mutat în Elveția încă din anul 1995

Turner s-a mutat în bogata națiune alpină în anul 1995, împreună cu partenerul ei german de lungă durată, Erwin Bach, acum în vârstă de 67 de ani. În 2013, la trei luni după ce s-a căsătorit cu Bach și a primit pașaportul elvețian, Turner a renunțat la cetățenia americană. De altfel, Tina Turner a fost aclamată de presa elvețiană drept un cetățean elvețian model, menționând că a trebuit să învețe limba germană și să treacă, de asemenea, un test de educație civică locală și un interviu pentru a obține cetățenia, a arătat DailyMail.com.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre