Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi prețioase ca să vă răcoriți în perioadele de caniculă

Sfaturi prețioase ca să vă răcoriți în perioadele de caniculă
Suntem în plină vară și, oricât de mult am iubi căldura, când canicula își face apariția, căutăm toate metodele ca să ne răcorim.

Unele persoane suportă căldura, dar altele se plâng când temperaturile își fac de cap. Iată câteva trucuri care vă sunt de folos.

Sfaturi prețioase ca să vă răcoriți în perioadele de caniculă

Iubim căldura, dar specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că o temperatură mult prea mare ne poate îmbolnăvi, mai ales dacă suntem vulnerabili. De aceea, le recomandă celor trecuți de 65 de ani, dar și persoanelor cu afecțiuni mintale, boli de inimă sau celor care lucrează afară să aibă o protecție suplimentară.

Cum să ne răcorim când soarele e mult prea puternic? O soluție ar fi să puneți picioarele în apă călduță, dar nu foarte rece și astfel vor fi reduse umflăturile gleznelor. De asemenea, tot cu apă călduță faceți câteva dușuri pe zi. Nu folosiți sub nici o formă apă rece, pentru că șocul termic vă poate crea și alte probleme de sănătate. Dacă nu aveți posibilitatea să vă spălați ori de câte ori doriți, răciți mâinile, gâtul și fața.

Atenție la ventilatoare

Un ventilator e o binefacere pe vreme de caniculă, dar poate accentua și deshidratarea și bolile asociate cu căldura, așa că nu exagerați. Hidrați organismul cât mai mult cu putință, pentru a vă reface mineralele pe care le pierdeți prin transpirație. Cel mai bine ar fi să optați pentru băuturile calde, care provoacă transpirație și scad temperatura corpului.

Indiferent că le preferați pe cele reci sau pe cele calde, e important să consumați mai mult de doi litri de lichid pe zi. De mare ajutor vă este și înotul, dar alegeți doar locurile unde apa este foarte curată.

Vopsiți pereții casei în verde

Specialiștii susțin că și designul casei vă ajută să vă răcoriți. S-a constatat că pereții și acoperișurile verzi răcesc casele cu până la 12 grade Celsius. Pe de altă parte, această culoare izolează locuințele iarna.

Nu uitați nici de animale în perioada caniculară. Schimbați-le apa cât mai des cu putință și oferiți-le mâncare. Animalele sălbatice vă vor mulțumi pentru ajutor oferit, mai ales că în perioadele de vară au probleme să găsească hrană. Nu lăsați animalele de companie în mașină și nu le plimbați la ore necorespunzătoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre