Simona Ionescu / Redactor Șef

Sharon Stone și Liam Neeson au cerut ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la Hollywood. Reacția actorului nevinovat

Sharon Stone și Liam Neeson au cerut ca lui Kevin Spacey să i se permită să revină la Hollywood. Reacția actorului nevinovat
Liam Neeson și Sharon Stone sunt cele mai recente celebrități care cer să actorul Kevin Spacey să își reia cariera la Hollywood. În vârstă de 64 de ani, acesta a fost exonerat de acuzațiile de agresiune sexuală, declanșate de campania Me Too împotriva hărțuirii și violenței sexuale.

Kevin Spacey a fost concediat din serialul Netflix „House of Cards în 2017”, dar Sharon Stone și Liam Neeson îl apără și vor să revină pe platourile de la Hollywood.

Spacey a fost găsit nevinovat în timpul unui proces civil desfășurat la New York, în 2022

Stephen Fry, F. Murray Abraham și Sir Trevor Nunn au ieșit, de asemenea, în apărarea celui care a câștigat de două ori premiul Oscar, de la difuzarea documentarului Spacey Unmasked de la Channel 4, săptămâna trecută. Filmul în două părți a prezentat mărturii inedite despre presupusul comportament nepotrivit al actorului.

El a fost găsit nevinovat în timpul unui proces civil desfășurat la New York în 2022, juriul concluzionând că evenimentul nu a avut loc. De asemenea, Spacey a fost exonerat de acuzațiile de agresiune sexuală formulate de alți patru bărbați în cadrul unui proces penal desfășurat anul trecut la Londra. Cu toate acestea, producătorii de la Hollywood nu l-au cooptat în niciun proiect cinematografic.

Kevin Spacey a câștigat două premii Oscar, ca cel mai bun actor în rol secundar pentru „The Usual Suspects” în 1996 și cel mai bun actor în 2000 pentru „American Beauty”, care i-a asigurat și un Bafta pentru actor principal.

„El este un geniu”

Sharon Stone luptă ca actorul Kevin Spacey să-și reia locul la Hollywood

Sharon Stone i-a luat apărarea lui Spacey, mărturisind că „abia așteaptă să-l vadă pe Kevin din nou la muncă”. „El este un geniu. Este atât de elegant și de amuzant, generos până peste măsură și știe mai multe despre meseria noastră decât majoritatea dintre noi vom ști vreodată”, a declarat vedeta pentru Daily Telegraph. De asemenea, Sharon a precizat că este clar că actorii aspiranți „și-au dorit și își doresc să fie în preajma lui”.

„Kevin este un om bun și un om de caracter”

La rândul său, Liam Neeson l-a ridicat în slăvi pe Spacey. „Am fost profund întristat să aflu de aceste acuzații împotriva lui. Kevin este un om bun și un om de caracter. Este sensibil, articulat și lipsit de prejudecăți, cu un simț al umorului extraordinar. Este, de asemenea, unul dintre cei mai buni artiști ai noștri în teatru și în fața camerei de filmat. Din punct de vedere personal, industria noastră are nevoie de el și îi simte foarte mult lipsa”, au fost cuvintele lui Liam.

A acuzat „vulturii” că l-au atacat

Actorul F. Murray Abraham, laureat cu Oscar, a declarat pentru The Telegraph că a garantat pentru Spacey „fără echivoc”. Și a acuzat „vulturii” că l-au atacat pe starul căzut în dizgrație, spunând că acesta „și-a acceptat public responsabilitatea pentru anumite comportamente, spre deosebire de mulți alții”.

Între timp, Stephen Fry a recunoscut că Spacey a fost „neîndemânatic” și „nepotrivit”, dar nu ar trebui să fie pus în aceeași categorie „cu cei ca Harvey Weinstein”, deși și acesta a fost achitat. De asemenea, acesta a precizat că Stacey „a plătit prețul”.

Nu în ultimul rând, Trevor Nunn, care l-a regizat pe Spacey la „The Old Vic” în două rânduri, a declarat că „este timpul ca acest om să fie iertat pentru orice judecăți proaste pe care le-a făcut în trecut” și să își reia activitatea de actor după „șapte ani de exil”.

Reacția actorului Kevin Spacey despre solidaritatea colegilor

Celebrul actor american a mers la NewsNation cu Chris Cuomo pentru a-și exprima recunoștința pentru sprijinul pe care l-a primit de la colegi.

 „Simt foarte puternic că, indiferent de greșelile pe care le-am făcut în viața mea – indiferent de alegerile pe care le-am făcut care nu au fost cele mai bune – am plătit prețul.

Au trecut șapte ani. Este o perioadă foarte lungă de timp. Cred că viața începe să se miște într-o direcție mult mai pozitivă”, i-a spus el lui Cuomo.

„Încerc să arăt că am ascultat, am învățat – am notat.

„Am încercat să-mi petrec ultimii șapte ani analizându-mă pe mine, punând o mulțime de întrebări, ascultând, purtând conversații cu oameni cărora simțeam că le datorez explicații. Vreau doar să mă întorc la muncă”, a spus actorul de 64 de ani.

„Sunt atât de recunoscător pentru cariera pe care am avut-o și simt că am atât de multe de oferit. Sunt extrem de încântat că prietenii mei m-au apărat zilele trecute – dar, sincer, m-au apărat de mult timp”, a mai spus Kevin Spacey.

 


Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre