Simona Ionescu / Redactor Șef

Silvio Berlusconi a lăsat în scris ultimele sale dorințe, înainte de moarte. Fostul premier al Italiei avea o avere de 6 miliarde de euro

Silvio Berlusconi a lăsat în scris ultimele sale dorințe, înainte de moarte. Fostul premier al Italiei avea o avere de 6 miliarde de euro
Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis în biroul notarului Arrigo Roveda din Milano, în fața a doi martori, avocații Luca Fossati de la studioul Chiomenti și Carlo Rimini.

Documentul cu ultimele dorințe ale fondatorului Mediaset și Forza Italia a fost citit copiilor săi și va fi făcut public în zilele următoare.

Potrivit testamentului, fratele său, Paolo și ultima sa parteneră, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani vor primi fiecare câte 100 milioane de euro. Potrivit agenției de presă ANSA, copiii din prima căsătorie vor primi 53% din acțiunile Fininvest, iar restul va fi împărțit între ceilalți trei copii ai acestuia din a doua căsătorie, Barbara, Luigi Berlusconi și Eleonora. În acest moment, Marina Berlusconi este preşedinta Fininvest, Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei de media Mediaset.

Familia lui Silvio Berlusconi

„Te iubesc, tată”

„Cu cât trec mai multe zile, cu atât mai mult lipsa este enormă”, a suspinat fiul său Pier Silvio în timpul prezentării noilor programe din Cologno Monzese, care s-a deschis cu un omagiu.

E vorba de un colaj de momente simbolice, de la primele casete la convențiile de la Montecarlo de la triumful Milanului în Cupa Campionilor pe planșa de alergare, la „să nu renunțăm” lansat de Pier Silvio în companie la câteva ore după înmormântarea Cavalerului. Un „Mulțumesc tuturor”, a spus el cu o voce frântă de emoție. Apoi un sărut spre cer: „Te iubesc, tată”.

Pier Silvio Berlusconi suferă enorm după tatăl său

Ce se va întâmpla cu reședința istorică Villa San Martino din Arcore

În momentul decesului, averea lui Berlusconi a fost estimată la suma de șase miliarde de euro. Cât privește reședința istorică Villa San Martino din Arcore, se pare că iubita mogulului va primi și o parte din aceasta. Dar cea mai mare parte a clădirii se pare că va fi transformată într-un muzeu dedicat memoriei fostului premier al Italiei.

Conacul spectaculos are 70 de camere, pline cu opere de artă neprețuite, realizate de artiști renumiți ai lumii printre care și Rembrandt, dar și sute de portrete ale magnatului media Berlusconi însuși. Fostul premier a comandat și un mausoleu de marmură în grădina din spate, unde acum se află cenușa acestuia.

Villa San Martino din Arcore

Va fi scos la vânzare și clubul de fotbal Brianza

Există, de asemenea, o bibliotecă imensă, cu biografii ale unor lideri mondiali, printre care Margaret Thatcher, și o colecție de cadouri de la prieteni politici, printre care și Muammar Gadaffi. Cât privește Villa Certosa, casa din Porto Rotondo, de ani de zile veritabilul refugiu al lui Berlusconi, pe unde au trecut și lideri internaționali și nenumărate VIP-uri, există zvonuri că ar putea fi puse la vânzare în scurt timp.

Tot la vânzare va fi scos și clubul de fotbal Brianza. Primele discuții au început deja atât cu antreprenorul grec Vaghelis Marinakis, cât și cu unele fonduri de investiții americane.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre