După zile de controverse s-a aflat despre „elixirul” pe care-l bea Simona Halep pe terenul de tenis. Ea a fost surprinsă în luna august, când participa la seria de turnee americane, consumând conținutul unei sticluțe de mici dimensiuni și închisă la culoare. Automat despre aceasta s-a zvonit că ar putea fi chiar cheia întregului scandal de dopaj cu care sportiva se confruntă deja de săptămâni întregi.
S-a aflat conținutul sticluței cu „elixir” din care a băut Simona Halep
Conform ProSport, în sticluța respectivă s-ar fi aflat o băutură revoluționară în lumea sportivilor, brevetată de nutriționistul neo-zeelandez Glenn Kearney (un apropiat al celebrului antrenor australian Darren Cahill), împreună cu tenismenul britanic Andy Murray și Eva Carneiro, doctorița dată afară în 2015 de antrenorul Jose Mourinho de la Chelsea. Concret, nu este vorba de Roxadustat, o substanță medicală folosită în tratarea anemiei, care stimulează producția de globule roșii. Acestea facilitează circulația oxigenului în sânge, crescând rezistența la efort.
Ceea ce consuma Simona Halep în august este un supliment de colagen lichid de înaltă rezistență, conceput pentru sportivii de performanță: TRR Nutrition, o gamă care are ca produs de vârf Advanced Collagen. TRR Nutrition (produs de Nutraformis), este o formulă de colagen super–puternic. Mai exact un supliment lichid destinat întăririi articulațiilor, oaselor și întremării sistemului imunitar după efort fizic susținut, mai arată sursa citată.
Acuzată de dopaj, sportiva și-a pierdut privilegiile
Anul acesta se anunța unul fabulos pentru Simona Halep, dar a doua jumătate a lui a luat o turnură dramatică. După ce a ajuns să divorțeze, aceasta se confruntă cu acuzațiile de dopaj. Și, odată cu ele, își pierde privilegiile.
Simona Halep Și-a pierdut toate privilegiile pe care le avea din partea Federației Române de Tenis. În consecință, nu va mai avea facilități la Centrul Național de Tenis. Și nici la Complexul Olimpic de la Izvorani, locuri unde se antrena.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook