Simona Ionescu / Redactor Șef

Sinead O’Connor și-a pregătit copiii pentru când ea va muri. I-a instruit pas cu pas

Sinead O’Connor și-a pregătit copiii pentru când ea va muri. I-a instruit pas cu pas
Vestea morții lui Sinead O'Connor a tulburat o lume întreagă, iar fanii și familia sunt șocați de această nenorocire, la care spun că nu se așteptau.

Vedeta a fost găsită moartă în locuința ei din Londra, dar cu multă vreme înainte de această tragedie, vedeta și-a pregătit copiii.

Când Sinead le-a vorbit prima dată copiilor despre decesul ei, era încă adulată de fani, dar a simțit nevoia să-i instruiască, pentru a reuși să se descurce în viață. Ca o presimțire… Într-un interviu pe care artista l-a acordat revistei People în anul 2021, a spus că le-a cerut copiilor ca înainte de a chema salvarea să-l sune pe contabilul ei pentru a rezolva problema drepturilor de autor.

Sinead a fost preoteasă…

„…pentru a vă asigura că acestea nu vor începe să-mi lanseze piesele și să nu vă spună unde sunt banii”

„Vedeți voi, când artiștii sunt morți sunt mai valoroși decât atunci când sunt în viață. Este dezgustător ce fac casele de discuri. Dacă mama voastră moare mâine, înainte de a suna la 112, sunați-mi contabilul pentru a se asigura că acestea (casele de discuri – n.red.) nu vor începe să-mi lanseze piesele și să nu vă spună unde sunt banii”, a spus artista, conform sursei citate.

După ce fiul ei, Shane, și-a luat viața, cântăreața a decis că nu mai vrea să urce niciodată pe scenă. Se spune că artista avea la momentul decesului o avere estimată la 500.000 de dolari.

Unde va fi înmormântată artista

Familia lui Sinead O’Connor a mărturisit că artista va avea parte de o înmormântare islamică, în conformitate cu convingerile sale religioase. Dr. Ali Selim de la Centrul Cultural Islamic din Dublin, care încă nu a fost încă contactat de familia lui Sinead O’Connor, spune că ar fi „încântat să faciliteze procedurile funerare islamice pentru ea”.

Când s-a convertit la islamism, a fost extrem de fericită

„Desigur, dacă este musulmană și dacă este aprobată de familia ei, aș fi încântat să facilitez procedurile funerare islamice pentru ea. Ea a îmbrățișat islamul și era foarte mândră de faptul că era musulmană. Ea a vorbit în public despre îmbrățișarea islamului. Aș dori să profit de această ocazie pentru a transmite sincere condoleanțe tuturor membrilor familiei sale. A fost un moment foarte trist să citesc vestea că a decedat”, a mărturisit acesta.

„Rugăciunea funerară durează zece minute”

Dacă înmormântarea se va face în conformitate cu modul islamic, corpul va fi adus aici, la ICI (Centrul Cultural Islamic). Tot ceea ce se întâmplă în ICI este gratuit. „Ce se va întâmpla dacă trupul va fi adus aici… ea va fi spălată și înfășurată. Acest lucru este făcut de femei din personal. Din punct de vedere musulman, noi credem că, dacă o persoană moare, corpul este în continuare respectat și manipulat în același mod în care ar fi fost manipulat atunci când persoana era în viață.

După ce fiul său s-a sinucis, a decis să nu mai urce niciodată pe scenă

„Corpul va fi transferat la cimitirul musulman din Newcastle, unde vom avea rugăciuni și îi vom ura să se odihnească în pace”

Corpul va fi adus în sala de rugăciune. Va fi oferită rugăciunea funerară și apoi corpul va fi transferat la cimitirul musulman din Newcastle, unde vom avea rugăciuni și îi vom ura să se odihnească în pace. Rugăciunea funerară durează aproximativ 10 minute. Ceea ce se întâmplă este că, dacă Sinead este adusă aici, după rugăciune va fi timp pentru a oferi condoleanțe membrilor familiei sale”, a mai spus dr. Adi Selim.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre