Simona Ionescu / Redactor Șef

Situația planșeului din zona Unirii s-a agravat. Primarul Nicușor Dan nu vede și nu aude. Foto

Situația planșeului din zona Unirii s-a agravat. Primarul Nicușor Dan nu vede și nu aude. Foto
Probleme tot mai mari cu planșeul din zona Unirii. Cea mai recentă expertiză arată  că lucrurile s-au agravat. Ce are de gând să facă Nicușor Dan.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță alături de prefectul Capitalei au coborât în subteran, după ce ultima expertiză a anunțat că situația planșeului din zona Unirii e din ce în ce mai gravă. Pe primarul Nicușor Dan nici în cot nu-l doare. 

„Structura se prezintă groaznic”

Probleme mari la Planșeul Unirii, e gata să se rupă!

Și Nicușor Oprea, jurnalist la Gândul a vrut să vadă ce se întâmplă sub planșeul Unirii și a constatat că situația este groaznică. Ziaristul a postat imaginile greu de explicat în cuvinte pe contul de socializare și a tras un semnal de alarmă.

„Am intrat sub Planșeul Unirii, vreo 300 de m în aval, până aproape de Pasajul rutier. Structura se prezintă groaznic. Asta în timp ce Nicușor Dan încă se mai întreabă dacă e cazul să emită mai repede autorizația pentru intervenții”, a fost mesajul lui Nicușor Oprea

Daniel Băluță și prefectul Capitalei au plecat la control

După ce ultima expertiză a arătat că situația planșeului din zona Unirii s-a agravat, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, alături de prefectul Capitalei și Raed Arafat, șeful DSU au coborât în subteran. Daniel Băluță spune că tot ce a văzut „reprezintă un risc major”, iar lucrările trebuie să înceapă „de urgență”.

„Este o construcție cu aproape 100 de ani vechime, ce datează de pe timpul regelui Carol”

Situație dezastruoasă la planșeul din zona Unirii. Sursă foto: Antena 1

Primarul Daniel Băluță susține că este un risc major pentru toți locuitorii, fie că sunt pietoni, fie că circulă cu autoturismul sau mijloacele de transport în comun. Edilul sectorului 4 a tras un semnal de alarmă pentru ca Bucureștiul să nu treacă printr-o situație asemănătoare cu cea de la Galați.

„Au apărut zone la care nivelul de degradare a ajuns în punctul nr. 5, astfel încât, din păcate pentru noi toți, așa cum vedeți, această lucrare reprezintă un risc major pentru bucureșteni, un risc major pentru noi toți. Este o construcție cu aproape 100 de ani vechime, ce datează de pe timpul regelui Carol.

„La Galați am văzut ce s-a întâmplat când nu s-a acționat la timp”

O construcție pe care trec zilnic zeci de mii de oameni, fie în calitate de pietoni, fie cu autoturismele, fie cu mijloacele de transport în comun. Tot ceea ce vedeți aici ne spune că trebuie să acționăm la timp. (…)

La Galați am văzut ce s-a întâmplat când nu s-a acționat la timp și ce înseamnă forța apelor într-o comunitate cu câteva sute de locuitori”, a declarat primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu înțelege gravitatea situației

De când a avut loc ultima expertiză tehnică care încadrează Planșeul Unirii în starea tehnică IV (nesatisfăcător) din V, situația a devenit și mai complicată. Dacă nu se vor lua măsuri rapide, e posibil ca placa de beton să cedeze și să se rupă.

Lucrările ar putea să înceapă imediat, însă primarul Capitalei, Nicușor Dan susține că sunt zone care nu trebuie reconstruite de la zero. Și asta în condițiile în care există finanțare, au fost aleși constructorii, lipsește doar semnătura lui Nicușor Dan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri