Simona Ionescu / Redactor Șef

Smiley are o părere controversată: „Albă-ca-Zăpada e frumoasă, dar nu prea o duce mintea!”

Smiley are o părere controversată: „Albă-ca-Zăpada e frumoasă, dar nu prea o duce mintea!”
Smiley a stârnit din nou hohote de râs cu ideile sale despre poveștile pentru copii. Dacă în trecut îl enerva „Pupăza din Tei”, acum are o problemă mare cu „Albă ca Zăpada”. Aceasta ar fi „frumoasă, dar nu prea o duce mintea”. Afirmațiile lui au stârnit hohote de râs.

De când este tată, Smiley a devenit foarte atent la ce povești ajung la urechile micuței Josephine, care are doar 3 ani. Iar dacă generația lui a crescut cu clasicele întâmplări Disney sau cu basmele tradiționale, artistul nu e de acord ca fiica lui să se dezvolte la fel. 

Motivul? Îl stresează Albă ca Zăpada, căci în opinia lui nu o duce mintea. În plus, „se lasă și cu câteva autopsii”, din nou un motiv de comentarii amuzante. Desigur, mintea unui adult va percepe cu totul altfel un basm pe care un copil îl vede cu puritatea vârstei. Smiley însă a uitat asta și s-a apucat de analiză pe text. 

Scufița Roșie și Capra cu trei iezi sunt povești de groază 

Înainte de a trece la lucruri „serioase”, Smiley și-a făcut încălzirea. Are o problemă cam cu toate basmele, inclusiv cu Scufița Roșie și Capra cu trei iezi, despre care spune că sunt povești de groază. 

„Dar cum îi spui unui copil că s-a dus vânătorul și a împușcat lupul? Adică ce s-a întâmplat?

Scufița Roșie e poveste de groază. Sau „Capra cu trei iezi”. Este ceva rău, poveste horror”, și-a început artistul pledoaria în podcast-ul lui Horia Brenciu. 

Albă Ca Zăpada, luată și ea la rost 

Despre celebra Albă ca Zăpada, Smiley nu a avut deloc cuvinte de laudă. Partea în care aceasta se stabilește în casa piticilor și este cât pe ce să fie omorâtă de câteva ori, l-a enervat pe cântăreț. 

Pe Albă ca Zăpada nu prea o duce mintea, spune Smiley

„Ea adoarme și vin piticii, o pipăie, nu știu ce, o așa…ca să vadă ce s-a întâmplat cu ea. Îi fac autopsia! Și descoperă pieptănul și îl scot. Pac! Asta își revine și o întreabă ce s-a întâmplat”. 

Și văzând-o că e iresponsabilă, pleacă toți 7! Bă nu putea să rămână 1! E frumoasă, dar nu prea…nu o duce mintea!”, a continuat artistul. 

Prea multă moarte în povești, spune Smiley 

Smiley e deranjat și de faptul că în majoritatea poveștilor are loc câte o moarte. De cele mai multe ori, personajele principale sunt orfane, detaliu cu care artistul nu e de acord. 

 

„Eu am o problemă cu Albă ca Zăpada, pe care am interpretat-o de mai multe ori! Pe lângă faptul că, tu îți dai seama, un copil de 3 ani! Îi spui povestea cu Albă ca Zăpada și îi spui că la un moment dat mama Albei ca Zăpada era geloasă pe Albă ca Zăpada că e mai frumoasă decât ea. 

Și ce a făcut? A pus vânătorul să o omoare. Cum îi explici tu moartea unui copil de 3 ani? Ca să nu mai vorbesc că toate poveștile astea cu prințese încep cu faptul că a murit ori mama, ori tata, ori amândoi. Toate încep cu chestii de genul ăsta. Analizați de câte ori poveștile astea tradiționale încep cu tragedii în familie”, a conchis Smiley în cadrul podcast-ului. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri