În 2019, Smiley a fost dat în judecată de o regizoare din Israel și s-a săturat de atâtea procese. Dar are speranță că lucrurile se vor întoarce în favoarea lui.
Adi Halfin, o regizoare din Israel, l-a dat în judecată în 2019 pe Smiley, motivând că ar fi copiat-o. Totul s-a întâmplat după ce Feli a scos piesa „Timpul”, care a rupt topurile în România, CD care a ajuns în casele fanilor, cu ajutorul casei de producție HA HA HA Production.
Casa de producție este răspunzătoare de muzica și versurile piesei, Ionuț Trandafir a făcut regia, iar videoclipul piesei a fost distribuit prin studioul CAT Music. Așa că regizoarea i-a dat în judecată pe toți trei, motivând că nu a primit ce i se cuvenea, după ce melodia a făcut furori în țară. Termenele au început să curgă, iar oamenii legii au aprobat cererea regizoarei și s-a mai făcut o expertiză, întrucât prima nu i-a plăcut și a contestat-o.
”Pentru lipsă raport de expertiză, admite în parte obiecțiunea formulată de reclamantă, procedând la reformularea acesteia, astfel: dispune ca expertul să aducă lămuriri asupra materialului documentar pe care s-a bazat la întocmirea expertizei”, se arată în prima parte a soluției.
Nici HA HA HA Production și CAT Muzic nu se lasă
Așa cum a fost de așteptat, nici HA HA HA Production și CAT Music nu s-au lăsat, așa că au venit cu tot felul de obiecții.
”Admite în parte obiecțiunile formulate de pârâta CAT Music şi HA HA HA Production, procedând la reformularea acestea astfel:
dispune ca expertul să prezinte calculul privind repartizarea veniturilor din video streaming în valoare de 45, 21 de lei şi veniturile din vânzarea CD-ului „Eu sunt Feli”, aferente piesei Timpul, în valoare de 1198,89 lei, și să precizeze dacă aceste sume au fost sau nu repartizate în raport 50% între Cat Music şi Ha HA HA Production.
„Pune în vedere expertului să indice punctual, fiecăruia dintre pârâţi, prin adresa scrisă…”
Dispune ca expertul să precizeze în concret care sunt documentele pe care le apreciază ca fiind necesare pentru a putea identifica toate sumele efectiv alocate videoclipului „Timpul”, dacă acestea există și nu au fost puse la dispoziţie sa și să precizeze în păstrarea cărui pârât se află acestea.
Din oficiu, pune în vedere expertului să indice punctual, fiecăruia dintre pârâţi, prin adresa scrisă, toate înscrisurile care îi sunt necesare pentru determinarea tuturor sumelor obţinute în calitate de autor/titular al dreptului de autor și al drepturilor conexe aferente videoclipului „Timpul”.
Următorul termen va fi pe 21 martie
Pune în vedere ca, pe baza înscrisurilor ce vor fi solicitate pârâţilor, să determine toate sumele obţinute din noiembrie 2016 până în prezent în calitate de autor/titular al dreptului de autor și al drepturilor conexe aferente videoclipului „Timpul”, iar în ipoteza în care acesta nu sunt determinabile, să indice motivele care stau la baza imposibilităţii determinării”, este decizia luată de magistrați. Smiley va afla ce decizie vor da judecătorii marți, 21 martie 2023.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook