Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc! Culiță Sterp scapă de dosar penal după ce a fost prins la volan băut și drogat, din cauza unei greșeli făcute de polițiști

Șoc! Culiță Sterp scapă de dosar penal după ce a fost prins la volan băut și drogat, din cauza unei greșeli făcute de polițiști
Culiță Sterp este obligat să fie cuminte de sărbători, pentru că va rămâne sub control judiciar, în urma accidentului provocat în noiembrie anul trecut la Cluj.

Pe de altă parte, avocații artistului sunt nemulțumiți și susțin că probele biologice de după accident ar fi fost prelevate fără să fie respectate procedurile penale. Judecătorii spun însă contrariul.

Apărătorii lui Culiță Sterp spun că artistului i s-au luat probe de sânge și urină înainte ca dosarul penal să fie deschis în mod oficial, drept pentru care sunt de părere că acestea nu pot fi folosite în dosarul penal în care clientul lor e cercetat, susține Antena 3.

Pe de altă parte, oamenii legii susțin cu tărie că rezultatele analizelor sunt relevante și ar fi fost același lucru și dacă dosarul era deschis. Decizia nu e definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel în trei zile de la comunicare.

Pentru ce a fost trimis în judecată

După ce a provocat accidentul grav de circulație în Cluj, Culiță a fost reținut pentru 24 de ore, apoi timp de 60 de zile a fost plasat sub control judiciar. El a fost trimis în judecată pentru conducerea mașinii sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului.

Ce obligații are Culiță

Aflat sub control judiciar, Culiță e obligat să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat și să informeze instanța dacă-și va schimba locuința. De asemenea, are obligația să se prezinte la I.P.J. Hunedoara, Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare de câte ori va fi chemat.

Culiță nu are voie să plece din România decât dacă are încuviințarea instanței și nu are voie să conducă nici un fel de autovehicul. Dacă va încălca aceste obligații, poate fi arestat la domiciliu sau chiar arestat preventiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre